miercuri, 3 august 2016

Guguluf cu mure si iaurt




Daca tot a inceput sezonul murelor, va invit sa incercati o prajitura delicioasa si usor de pregatit.


Ingrediente:
300g faina
2 lingurite praf de copt
un praf de sare
150g zahar
150 g unt
3 oua mari
150 g iaurt
2 linguri suc de lamaie
1 lingurita esenta de vanilie
300 g mure


Mod de preparare:
Se amesteca faina cu praful de copt si cu sarea.
Murele se spala bine si se lasa la scurs.
Untul moale la temperatura camerei se mixeaza cu zaharul macinat pana devine cremos. 




Se adauga ouale pe rand si se mixeaza bine (cel putin un minut) dupa fiecare adaugare.



Peste crema de unt si de oua se pun alternativ din ingredientele uscate 




si din iaurt. 



Se mixeaza usor, pana cand compozitia e omogena. La final se adauga esenta de vanilie si zeama de lamaie si se omogenizeaza.



Se incorporeaza usor si murele cu ajutorul unei spatule, cu miscari de jos in sus.




Se preincalzeste cuptorul la foc mediu (180 de grade) si se tapeteaza cu unt si faina o tava de guguluf, sau una de chec mai mare. Se toarna compozitia in tava si se niveleaza. 




Se introduce checul in cuptorul incins si se coace timp de aproximativ 50-55 de minute, pana cand este bine rumenit si trece testul cu scobitoarea. 




Se lasa la racit in tava timp de 10-15 minute apoi se rastoarna pe un gratar. Se poate servi alaturi de un pahar cu lapte.





Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu