Zilele trecute socrii mei au tăiat porcul și am primit un rasol. De obicei îl achiziționam din comerț, afumat și semipreparat. De data asta l-am pregătit eu și a fost necesar să-l fierb destul de mult, pentru a obține o carne moale și fragedă, iar șoricul să se topească în gură.
Ingrediente:
1 ciolan superior de porc
1 bucată țelină
1/2 păstârnac
1 ceapă
1 lingură piper negru boabe
1 lingură sare
-pentru cartofi:
1/2 kg cartofi
sare
condimente pentru cartofi
ulei de măsline
400ml roșii în sos
Mod de preparare:
Se pune ciolanul la fiert in apă cu sare si piper. Se pot adăuga și 2-3 foi de dafin. Se adaugă legumele curățate și spălate si se lasă sa fiarbă la foc potrivit, pentru 2 ore.
1/2 kg cartofi
sare
condimente pentru cartofi
ulei de măsline
400ml roșii în sos
Mod de preparare:
Se pune ciolanul la fiert in apă cu sare si piper. Se pot adăuga și 2-3 foi de dafin. Se adaugă legumele curățate și spălate si se lasă sa fiarbă la foc potrivit, pentru 2 ore.
Se scoate din apă și se transferă ciolanul într-o tavă unsă cu ulei. Se adaugă o cană din zeama în care a fiert și se acoperă tava cu folie de aluminiu. Se lasă să fiarbă la 180 de grade C pentru o oră.
Între timp se pregătesc cartofii. Se curăță și se taie felii de grosime potrivită, se condimentează și se ung cu ulei. Roșiile se pasează cu mixerul vertical.
Se scoate tava și se toarnă sosul de roșii în tavă și se așează cartofii deasupra. Se acoperă cu folie alimentară și se lasă să fiarbă pentru 30-40 de minute.
Șoricul ar trebui să fie moale, iar carnea fragedă. Dacă nu e așa mai lăsați să fiarbă. Se îndepărtează folia alimentară, se întoarce ciolanul și se mai lasă să se rumenească pentru 30-40 de minute.
Se transferă ciolanul și cartofii pe un platou și se servesc cu castraveți murați.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu