luni, 16 septembrie 2024

Briose cu banane si ciocolata



Cu ocazia zilei onomastice a mezinei mele, pe care o cheamă și Maria, i-am făcut cadou un set de decorat brioșe. A fost foarte încântată. Am pregătit împreună aceste brioșe delicioase și ușor de pregătit.
Ingrediente:
250 g făină
80 g zahăr vanilat
2 ouă
2 banane foarte bine coapte
80 g ciocolată neagră (pepite)
100 g unt
1 plic praf de copt
sare


Mod de preparare:
Se pornește cuptorul la 180°C și se pun hârtiile de brioșe în tava specială.
Într-un bol încăpător se mixează ouăle cu sarea și zahărul vanilat, apoi se adaugă untul topit și răcit.



Bananele se pasează cu furculița și se adaugă peste ouă și se amestecă.



Se cerne făina cu praful de copt peste ouă și se omogenizează ușor, cu mișcări de jos în sus, cu o spatulă.



La final se adaugă pepitele de ciocolata și se amestecă ușor.


Se umple ¾ din fiecare coșulet cu compoziție, apoi se dă tava la cuptor 25-30 de minute sau până trec testul cu scobitoarea.




Poftă bună!



Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu