Aceste placintele sunt ideale pentru pachetelul de scoala
al copiilor . Vi le recomand cu drag!
Ingrediente:
-pentru aluat:
-pentru aluat:
400 gr faina,
200 ml lapte,
2 oua,
1 lingura zahar,
1 lingurita
sare,
2 linguri unt,
25 gr drojdie proaspata
-pentru umplutura:
100g ciuperci,
200g piept de pui,
100g cascaval,
1 ardei
rosu,
1 ou,
1 fir ceapa verde,
sare,
piper,
cimbru,
20g susan
Freci drojdia cu zaharul apoi o diluezi cu putin lapte caldut, apoi adaugi o lingura de faina si obtii o maia pe care o lasi la dospit 10-15 minute. Cerni faina intr-un vas, faci o gauna in mijlocul fainii si adaugi maiaua, ouale (pastrezi un galbenus ptr uns), laptele si sarea. Incepi sa framanti iar cand aluatul se desprinde pe de mana, adaugi untul moale si mai framanti pentru 10 minute, apoi il lasi la dospit pentru o ora, la loc cald.
Intre timp prepari umplutura. Dai pieptul de pui prin masina de tocat, iar
ciupercile (din conserva), ceapa verde si ardeiul rosu le toci marunt. Amesteci
carnea tocata, ciupercile, ardeiul, ceapa verde, cascavalul (dat pe razatoare),
cimbrul, sarea, piperul si un ou.
Intinzi o foaie de aluat si
tai patrate. La fiecare patrat decupezi un chenar.
si pui in mijloc o lingura de umplutura
Aduci toate cele patru colturi ale chenarului in mijlocul patratului si le
strangi putin ca sa se lipeasca unele de altele si sa nu se dezlipeasca la
copt.
Pui placintelele in tava tapetata cu hartie de copt,
le ungi cu galbenus si presari susan peste ele.
Introduci
tava in cuptorul bine incalzit, la 180 de grade C si o lasi pana se rumenesc
placintelele.
Se servesc atat calde cat si reci.
P.S. Din aceasta compozitie mie mi-au iesit 12 placintele.
Ce ingenios...sunt foarte aratoase placintelele tale!
RăspundețiȘtergeremultumesc!
RăspundețiȘtergere