luni, 25 noiembrie 2013

Tort cu crema de iaurt si jeleu de caise


Ingrediente

-pentru blat: 
6 oua 
6 linguri zahar
6 linguri faina 
2 linguri cacao 
1 varf sare
1 lingurita praf de copt

-pentru crema: 
1 borcan gem de caise 
1 borcan compot de caise 
300 g frisca lichida 
400 g iaurt cu gust de caise
1 plic zahar vanilat 
2 pliculete de gelatina


-pentru jeleu: 
300 ml compot de caise 
1 plic de gelatina

-pentru ornat: 
200g frisca lichida

Mod de preparare:
Pentru blat mixezi albusurile cu un praf de sare, apoi adaugi zaharul
zaharul si in final galbenusurile zdrobite.
Torni faina cernuta cu praful de copt si cacaua si amesteci de jos in sus cu o lingura de lemn.
Ungi cu un strop de ulei si tapetezi cu faina o forma cu margine detasabila, torni aluatul si introduci tava in cuptorul preincalzit, pentru cca. 25-30 de minute. 
Blatul copt il lasi sa se raceasca, apoi il tai in 2 discuri egale ca grosime.

Hidratezi gelatina in 100 ml compot pentru 10 minute, apoi o incalzesti pe baie de aburi si amesteci usor pana se omogenizeaza.

Scoti samburii caiselor, le cureti de pielita apoi le mixezi.
Pentru crema, amesteci iaurtul cu caisele mixate si gelatina,

iar in final adaugi frisca batuta.
Amesteci pana se omogenizeaza compozitia.
Asezi inelul pentru tort pe un platou. Asezi primul disc din blat (in interiorul inelului), insiropezi cu compot de caise, ungi cu gem de caise, torni jumatate din crema de iaurt,
 
apoi asezi al doilea blat insiropat, presand usor cu mana. Torni restul de crema si introduci platoul la frigider pentru o ora sa se intareasca crema.
Pentru jeleu, hidratezi gelatina in 100 ml compot pentru 10 minute si procedezi ca in descrierea de mai sus. Dupa ce s-a racit putin adaugi peste compotul ramas, amesteci usor si apoi torni usor peste crema de iaurt. Introduci tortul in frigider pentru o ora.
Inainte de a desface inelul treci cu grija de jur imprejur cu un cutit pentru a dezlipi marginile.
Decorezi marginile tortului cu frisca batuta.



Va doresc pofta buna!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu