Ingrediente:
400 g aluat foitaj
800 g carne tocata
de pui
2 cepe
1 ardei rosu
2 oua
1 galbenus
2 linguri ulei,
1 legatura marar
patrunjel
susan
sare
piper
Mod
de preparare:
Lasi
aluatul la dezghetat.
Cureti
ceapa, o tai marunt si o pui la calit in ulei 3-4 minute.
Adaugi
carnea tocata si o amesteci sa nu se prinda pana lasa zeama.
Pui
sare, piper, ardeiul taiat
cubulete, patrunjelul si mararul tocate si lasi sa fiarba pana scade zeama si
carnea este facuta.
Lasi la racit putin si
amesteci cu ouale batute
Pe
masa infainata pui aluatul si il netezesti cu sucitorul. Imparti din ochi in
trei pe partea lunga si treimile din parti se taie fasii de 1,5-2 cm.
Pui
carnea pe fasia din mijloc, netaiata, si acoperi alternativ cu fasiile de pe
margine.
Pui placinta intr-o tava pe
hartie de copt. Ungi cu galbenusul de ou batut si presari susan.
Introduci
tava in cuptorul preancalzit pentru 35-40 minute.
Se taie rece si se serveste.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu