luni, 11 noiembrie 2013

Placinta impletita cu carne de pui


Ingrediente: 
400 g aluat foitaj
800 g carne tocata de pui 
2 cepe 
1 ardei rosu
2 oua
1 galbenus 
2 linguri ulei, 
1 legatura marar 
patrunjel 
susan 
sare 
piper

Mod de preparare:
Lasi aluatul la dezghetat.
Cureti ceapa, o tai marunt si o pui la calit in ulei 3-4 minute.
Adaugi carnea tocata si o amesteci sa nu se prinda pana lasa zeama.
Pui sare, piper, ardeiul taiat cubulete, patrunjelul si mararul tocate si lasi sa fiarba pana scade zeama si carnea este facuta.

Lasi la racit putin si amesteci cu ouale batute
Pe masa infainata pui aluatul si il netezesti cu sucitorul. Imparti din ochi in trei pe partea lunga si treimile din parti se taie fasii de 1,5-2 cm.
Pui carnea pe fasia din mijloc, netaiata, si acoperi alternativ cu fasiile de pe margine.

Pui placinta intr-o tava pe hartie de copt. Ungi cu galbenusul de ou batut si presari susan.
Introduci tava in cuptorul preancalzit pentru 35-40 minute.
Se taie rece si se serveste.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu