luni, 2 decembrie 2013

Tort cu ananas si crema de branza

Sun Food aniverseaza 7 ani de existenta si organizeaza, alaturi de Edith Frincu, un concurs cu premii sanatoase (marca Sun Food).
Pe aceasta cale va transmit si eu "La multi ani!" si va invit la o felie de tort pe care l-am pregatit cu aceasta ocazie.


Tort cu ananas si crema de branza


Ingrediente:

-pentru blat:
6 oua
6 linguri de zahar
6 linguri de faina
50 g de nuci macinate

-pentru crema de branza:
500g branza de vaci
200 ml frisca lichida
50g zahar pudra
1/2 conserva ananas bucati Sun Food

-pentru crema de iaurt:
200 ml frisca lichida
5 linguri zahar
2 plicuri gelatina
1/2 conserva ananas bucati Sun Food

-pentru ornat:
100g ciocolata amaruie
100ml frisca lichida
3 linguri lapte
30g unt
20g nuci macinate

Mod de preparare:
Pentru blat, bati albusurile spuma tare cu un praf de sare, 
apoi adaugi zaharul si bati pana se topeste. Adaugi pe rand galbenusurile  
si faina cernuta. Amesteci usor, de jos in sus cu o lingura de lemn pana se omogenizeaza compozitia. La final adaugi nucile macinate si amesteci usor. 
Torni compozitia intr-o tava rotunda tapetata cu hartie de copt si o introduci in cuptorul preincalzit pentru 25-30 de minute, la 180 de grade C.
Lasi blatul sa se raceasca
apoi il tai in doua parti.
Mixezi branza dulce amestecata cu zaharul pana devine o crema. Bati cu mixerul frisca lichida apoi o amesteci cu branza.
Adaugi jumatate din ananasul taiat cubulete 
si amesteci usor compozitia.
Asezi inelul pentru tort pe un platou. Asezi primul blat pe platou, il insiropezi usor cu compot, pui crema de branza,
apoi asezi al doilea blat insiropat, presand usor cu mana.
Pui gelatina la hidratat timp de 10 minute, in 100 ml de compot, apoi o topesti pe baie de aburi.
Mixezi frisca lichida.
Pentru a doua crema, amesteci iaurtul cu frisca lichida si gelatina si amesteci pana se omogenizeaza compozitia. Adaugi cubuletele de ananas
si amesteci usor. Torni crema peste blat si introduci tortul la frigider pentru doua ore, sa se intareasca crema.
Inainte de a desface inelul treci cu grija de jur imprejur cu un cutit pentru a dezlipi marginile.
Imbraci marginile tortului cu frisca batuta 
si nuci.
Topesti ciocolata pe baie de aburi si o amesteci cu unt si lapte si amesteci bine pentru a se omogeniza. Lasi sa se raceasca apoi decorezi marginile tortului cu ajutorul unui posh.
Dai tortul la rece pentru o ora si servesti o felie, si inca o felie .... ;)


Va doresc pofta buna!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu