Pe aceasta cale va transmit si eu "La multi ani!" si va invit la o felie de tort pe care l-am pregatit cu aceasta ocazie.
Tort cu
ananas si crema de branza
Ingrediente:
-pentru
blat:
6 oua
6 linguri
de zahar
6 linguri
de faina
50 g de
nuci macinate
-pentru
crema de branza:
500g branza
de vaci
200 ml
frisca lichida
50g zahar
pudra
1/2
conserva ananas bucati Sun Food
-pentru
crema de iaurt:
200 ml
frisca lichida
5 linguri
zahar
2 plicuri
gelatina
1/2
conserva ananas bucati Sun Food
-pentru
ornat:
100g
ciocolata amaruie
100ml
frisca lichida
3 linguri
lapte
30g unt
20g nuci
macinate
Mod de
preparare:
Pentru
blat, bati albusurile spuma tare cu un praf de sare,
apoi adaugi zaharul si bati pana se topeste. Adaugi
pe rand galbenusurile
si faina cernuta. Amesteci usor, de jos in sus cu o lingura de lemn pana se omogenizeaza compozitia. La final adaugi nucile macinate si amesteci usor.
Torni compozitia intr-o tava rotunda tapetata cu
hartie de copt si o introduci in cuptorul preincalzit pentru 25-30 de minute,
la 180 de grade C.
Lasi blatul sa se raceasca
apoi il tai in doua parti.
Mixezi branza dulce amestecata cu
zaharul pana devine o crema. Bati cu mixerul frisca lichida apoi o amesteci
cu branza.
Adaugi jumatate din ananasul taiat cubulete
si amesteci usor compozitia.
Asezi inelul pentru tort pe un platou. Asezi primul
blat pe platou, il insiropezi usor cu compot, pui crema de branza,
apoi asezi
al doilea blat insiropat, presand usor cu mana.
Pui
gelatina la hidratat timp de 10 minute, in 100 ml de compot, apoi o topesti pe
baie de aburi.
Mixezi
frisca lichida.
Pentru a
doua crema, amesteci iaurtul cu frisca lichida si gelatina si amesteci pana se omogenizeaza compozitia. Adaugi cubuletele de ananas
si amesteci usor. Torni crema peste blat si introduci tortul la
frigider pentru doua ore, sa se intareasca crema.
Inainte de
a desface inelul treci cu grija de jur imprejur cu un cutit pentru a dezlipi
marginile.
Imbraci
marginile tortului cu frisca batuta
si nuci.
Topesti
ciocolata pe baie de aburi si o amesteci cu unt si lapte si amesteci bine
pentru a se omogeniza. Lasi sa se raceasca apoi decorezi marginile tortului cu
ajutorul unui posh.
Dai tortul la rece pentru o ora si servesti o felie, si inca o felie .... ;)
Va doresc pofta buna!
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu