Va recomand o reteta delicioasa, foarte usor de pregatit. Eu am descoperit-o pe blogul Violetei si mi-a placut foarte mult.
Ingrediente:
pentru blat:
4 oua
4 linguri zahar
4 linguri ulei
4 linguri faina
pentru crema si jeleu:
500 gr caise
250 gr iaurt de caise
250 gr frisca lichida
4 linguri zahar pudra
4 linguri zahar tos
300 ml apa
3 plicuri gelatina
Mod de preparare:
pentru blat:
4 oua
4 linguri zahar
4 linguri ulei
4 linguri faina
pentru crema si jeleu:
500 gr caise
250 gr iaurt de caise
250 gr frisca lichida
4 linguri zahar pudra
4 linguri zahar tos
300 ml apa
3 plicuri gelatina
Mod de preparare:
Bati ouale cu zaharul apoi adaugi uleiul si faina.
Omogenizezi si torni in tava tapetata cu hartie de copt .
Dai la cuptor pentru 20-25 de minute, pana se rumeneste foarte putin pe
margini.
Din 300 ml apa, caise si cele 4 linguri de zahar
faci un compot. Il lasi sa se raceasca. Daca nu gasesti caise la supermarket, poti folosi si caise din compot gata preparat.
Pui blatul pe o tava si pui o forma dreptunghiulara
reglabila in jurul lui. Insiropezi cu aproximativ 100 ml de compot.
Bati frisca lichida pana devine ferma.
Adaugi iaurtul putin cate putin si il incorporezi.
Scoti caisele din compot, indepartezi pielita si le
pasezi. Le adaugi peste frisca.
Amesteci bine, pana se omogenizeaza compozitia.
Dizolvi 2 plicuri de gelatina conform indicatiilor de pe ambalaj, o lasi
sa se raceasca apoi o incorporezi usor in crema.
Intinzi crema peste blat si o nivelezi cu o
spatula. Dai la rece pana se intareste crema.
Dizolvi un pliculet de gelatina si il adaugi in
compotul ramas. Torni deasupra cremei si dai la frigider pentru cel putin
doua-trei ore.
Lasi sa se intareasca jeleul si tai prajitura cu un cutit bine ascutit.
Lasi sa se intareasca jeleul si tai prajitura cu un cutit bine ascutit.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu