miercuri, 4 decembrie 2013

Tarta aperitiv cu sardine si masline verzi

Sun Food aniverseaza 7 ani de existenta si organizeaza, alaturi de Laura Adamache, un concurs foarte atractiv cu premii utile.
Va urez un sincer "La multi ani! si particip la acest concurs cu reteta . http://www.lauraadamache.ro/2013/05/tarta-aperitiv-sardine-masline-verzi.html


Ingrediente:
3 oua medii
140 g faina
1/2 plic praf de copt
100 ml lapte la temperatura camerei
70 ml ulei de masline
100 g parmezan ras
1 conserva sardine in suc propriu (215g)
7-8 masline verzi
patrunjel
sare
piper


Mod de preparare
Bati ouale pana cand se omogenizeaza compozitia (cca 1 minut). 

Adaugi alternativ, faina amestecata cu praful de copt si ulterior cernuta, si laptele.

Adaugi parmezanul ras, maslinele verzi taiate in feliute subtiri, sardinele scurse de lichidul din conserva si zdrobite cu furculita, uleiul de masline, patrunjelul tocat marunt, sare si piper dupa gust.

Amesteci pana cand obtii un aluat omogen.

Tapetezi forma cu ulei si faina, adaugi aluatul si il nivelezi.

Coci tarta in cuptorul preincalzit la 180°C, pentru cca 30 minute.
O servesti dupa ce s-a racit. 


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu