Ingrediente:
1 pachet mare pişcoturi (40 bucati),
500 g brânză mascarpone (2
cutii),
150 g zahăr pudră,
400 ml iaurt cu fructe de pădure,
2 plicuri
gelatină,
300 g afine,
300ml compot de zmeură,
100g smântână pentru frișcă
Mod de preparare:
Într-un
bol, mixezi crema de brânză cu zahărul pudră și iaurtul. Introduci afinele
intr-un blender si le pasezi.
Dizolvi
gelatina in 100 ml compot de zmeură (sau altfel de compot de fructe de pădure),
o lasi câteva minute la hidratat, apoi o topești pe baie pe aburi. Adaugi
gelatina în fructele pasate, apoi încorporezi amestecul în crema de brânză.
Asezi inelul de la tava pe un platou şi tapetezi cu
pişcoturi insiropate scurt in compot, atât pe margini, cât şi pe fundul platoului.
Adaugi jumătate din cremă,
pui un strat de pişcoturi
și adaugi
restul de cremă cu mascarpone.
Ornezi cu frişcă.
Lasi la
rece cel putin 4 ore inainte de a servi tortul.
Se scoate
din formă şi se poate decora cu o fundă festivă.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu