Ingrediente:
-pentru aluat:
200g unt
400g faina
2 oua
12 linguri apa
Un praf de sare
-pentru umplutura:
400g branza de vaci
200g spanac
1 varf piper
2 linguri lapte
Sare
1 varf nucsoara
Mod de
preparare:
Intr-un vas
pui untul moale, 2 oua, faina, apa si un varf de cutit de sare. Framanti pana
obtii un aluat omogen pe care il vei da pentru minim 30 minute la frigider.
Intre timp,
mixezi branza impreuna cu spanacul si apoi adaugi oul batut. Adaugi sare si
piper dupa gust si un varf de nucusoara. Amesteci bine pana se omogenizeaza
compozitia.
Scoti
aluatul de la frigider si il imparti in 2 parti. Intinzi o foaie de aluat apoi
o decupezi cu ajutorul unui capac rotund (pentru a obtine un cerc perfect) si a
unui feliator. Asezi aluatul in tava tapetata cu hartie de copt. Asezi cateva
linguri de compozitie in centru, iar restul compozitiei o asezi pe margine (ca
in fotografie).
Intinzi a doua foaie de aluat si o asezi peste
compozitie (dupa ce ai decupat-o). Asezi un vas rotund (o cana / un bol) in
centrul aluatului chiar in locul unde ai pus compozitia.
Cu ajutorul
un feliator tai “petalele florii”.
Verifici sa
fie lipite foarte bine cele 2 parti de aluat, apoi iei cu mana fiecare petala
si o rasucesti, astfel incat sa se vada compozitia.
Ungi tarta cu galbenus de ou batut cu lapte (dar nu lasi sa se adune asa mult ou ca la mine :D )
apoi
introduci tarta in cuptorul preincalzit pentru circa 50 de minute, pana se
rumeneste frumos.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu