duminică, 23 martie 2014

Tarta floare cu branza si spanac

Ador gustarile dar si deserturile cu branza. Mi-am dorit sa fac o gustare care sa arate bine dar sa fie si delicioasa si iata ce a rezultat:


Ingrediente:
-pentru aluat:
200g unt
400g faina
2 oua
12 linguri apa
Un praf de sare

-pentru umplutura:
400g branza de vaci
200g spanac
1 varf piper
2 linguri lapte
Sare
1 varf nucsoara

Mod de preparare:

Intr-un vas pui untul moale, 2 oua, faina, apa si un varf de cutit de sare. Framanti pana obtii un aluat omogen pe care il vei da pentru minim 30 minute la frigider.
Intre timp, mixezi branza impreuna cu spanacul si apoi adaugi oul batut. Adaugi sare si piper dupa gust si un varf de nucusoara. Amesteci bine pana se omogenizeaza compozitia.
Scoti aluatul de la frigider si il imparti in 2 parti. Intinzi o foaie de aluat apoi o decupezi cu ajutorul unui capac rotund (pentru a obtine un cerc perfect) si a unui feliator. Asezi aluatul in tava tapetata cu hartie de copt. Asezi cateva linguri de compozitie in centru, iar restul compozitiei o asezi pe margine (ca in fotografie). 
Intinzi a doua foaie de aluat si o asezi peste compozitie (dupa ce ai decupat-o). Asezi un vas rotund (o cana / un bol) in centrul aluatului chiar in locul unde ai pus compozitia.
Cu ajutorul un feliator tai “petalele florii”. 
Verifici sa fie lipite foarte bine cele 2 parti de aluat, apoi iei cu mana fiecare petala si o rasucesti, astfel incat sa se vada compozitia. 
 Ungi tarta cu galbenus de ou batut cu lapte (dar nu lasi sa se adune asa mult ou ca la mine :D )
apoi introduci tarta in cuptorul preincalzit pentru circa 50 de minute, pana se rumeneste frumos.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu