Pentru
aceasta reteta am avut ca sursa de inspiratie o reteta de-a doamnei Anisoara
Ursan, pe care o stimez si o apreciez foarte mult deoarece are un suflet mare
si este o gospodina desavarsita.
Va recomand cu drag aceasta reteta delicioasa:
Ingrediente:
-pentru blat: 5 ouă, 5 linguri de zahăr, 5 linguri de făină, esenţă de
migdale.
-pentru crema: 100 ml frisca lichida, 300 g brânză proaspătă de vaci,100 g zahăr pudră, 400g căpşuni
-pentru sirop: 200 ml apă, 10 linguri de zahăr, câteva linguri de coniac de bună calitate sau lichior din fructe de pădure.
-pentru decor: 300 g biscuiţi rotunzi fragezi, glazuraţi în ciocolată, câteva căpşuni, 100g ciocolata amaruie, 100ml frisca lichida
-pentru crema: 100 ml frisca lichida, 300 g brânză proaspătă de vaci,100 g zahăr pudră, 400g căpşuni
-pentru sirop: 200 ml apă, 10 linguri de zahăr, câteva linguri de coniac de bună calitate sau lichior din fructe de pădure.
-pentru decor: 300 g biscuiţi rotunzi fragezi, glazuraţi în ciocolată, câteva căpşuni, 100g ciocolata amaruie, 100ml frisca lichida
Mod de preparare:
Pentru blat, bați albusurile
spumă tare cu un praf de sare, apoi adaugi zahărul si bați până se topește.
Adaugi pe rând galbenușurile si făina cernută. Torni compozitia intr-o tava
rotunda cu diametru de 26 cm, unsă cu ulei si tapetată cu făină si o introduci
in cuptorul preincălzit pentru 40 de minute, la 160 de grade C. Lasi blatul să se răcească apoi il tai in doua părti.
Prepari
siropul dând în câteva clocote apa cu zahărul apoi la sfârşit, după ce stingi
focul, adaugi coniacul sau lichiorul. Lasi să se răcească bine.
Tai capsunile cubulete.
Mixezi frișca lichidă. Prepari crema mixând bine brânza cu zahărul pudră apoi adaugi
frișca lichidă şi amesteci pana se omogenizează. Adaugi căpșunile si amesteci
usor.
Incepi sa asamblezi tortul. Asezi primul blat, pui
in jurul lui inelul reglabil pentru tort, insiropezi blatul
apoi fixezi biscuiţii pe marginea formei,
torni
crema de brânză,
apoi
asezi al doilea blat bine însiropat.
Decorezi deasupra cu ciocolată topită, cu căpşuni
trase în ciocolată şi cu friscă.
Dai
tortul la rece pentru câteva ore după care indepărtezi inelul reglabil.
arata prea bine, am intins mana spre monitor sa iau o feliuta..
RăspundețiȘtergereAbia astept sa apara capsunele de Romania ca sa repet "isprava" si te invit la o feliuta ;)
Ștergere