luni, 21 aprilie 2014

Coronita cu ciuperci si ardei

Printre retetele mele preferate este si aceasta coronita cu ciuperci, foarte usor de pregatit dar si aspectuoasa.


Ingrediente:
-pentru aluat: 
200 gr faina, 
100 gr margarina,  
1 ou, 
6 linguri apa, 
un praf sare

-pentru umplutura: 
300g ciuperci champignion, 
1 ardei rosu, 
o legatura patrunjel verde, 
2 oua, 
sare, 
piper, 
susan, 
2 linguri ulei de masline

Mod de preparare:
Din apa, margarina, faina, ou si sare framanti un aluat.Il pui intr-o folie alimentara si il dai la frigider pentru cel putin jumatate de ora.

Calesti ciupercile in doua linguri ulei de masline. 

Adaugi ardeiul tocat cubulete si lasi pana se inmoaie si scade zeama lasata de ciuperci.

Adaugi patrunjelul tocant marunt si ouale si omogenizezi. Adaugi sare si piper dupa gust.

Presari masa de lucru cu faina si intinzi foaia de aluat. Iei o forma de tarta, o intorci cu fundul in sus si ungi suprafata cu putin ulei.Asezi foaia de aluat pe fundul formei si o presari cu mainile pana acopera toata suprafata. Marginile le ridici in sus dupa forma. Asezi umplutura pe margini lasand un cerc in mijloc liber.

Cu un cutit foarte ascutit tai cercul astfel incat sa formezi 8 triunghiuri.

Ungi cu galbenus de ou batut cu putin lapte triunghiurile si iei fiecare triunghi in parte si il suprapui peste umplutura apasand putin la capat cu degetul ca sa nu se desprinda la copt.

Ungi deasupra cu galbenus batut cu lapte, presari susan si dai la cuptor pana se rumeneste frumos.



Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu