Ingrediente:
8 oua,
10 linguri de zahar,
8 linguri de faina,
3 linguri de cacao,
1 lingura ulei,
½
lingurita praf de copt
Pentru
umplutura:
500 ml frisca lichida,
500 g cirese,
100 g migdale feliate,
250g
mascarpone
Mod de
preparare:
Prepararea blatului: Bati albusurile cu un praf de
sare pana obtii o spuma tare. Adaugi lingurile de zahar, galbenusurile, lingura
de ulei si cele doua de apa rece. Adaugi, faina cernuta cu praful de copt si cacao si bati
in continuare pana se omogenizeaza compozitia, apoi o torni intr-o forma de
tort tapetata cu hartie de copt, de 24 cm diametru.
Lasi sa se coaca timp de 30-40 min, pana trece testul cu scobitoarea. Scoti blatul din cuptor, si il lasi pe un gratar sa se raceasca.
Scoti
samburii de la cirese, dupa ce le alegi pe cele mai frumoase pentru decor si le
lasi un timp cu zahar sa-si lase zeama. Sucul rezultat de la cirese il pui pe
foc pana se leaga ca un sirop gros. Mixezi 400 ml din frisca. Cand s-a intarit,
adaugi siropul de cirese racit si un plic de gelatina, tinuta in prealabil in
apa si apoi incalzita sa devina fluida (conform instructiunilor de pe plic).
Tai blatul
în trei. Cu o pensula umezesti cu un sirop cele trei blaturile, de preferinta
tot de la cirese. Asezi primul blat pe un platou, torni jumatate din crema de
frisca roz,
apoi asezi al doilea blat, iar in centru celui de al doilea blat
asezi ciresele ca o movila sudate cu 2-3 linguri de crema mascarpone. Marginea
ramane libera.
si acoperi cu restul de crema roz. Asezi apoi si cel
de-al treilea blat, pui inelul formei de tort si dai la rece pentru minim 2
ore.
Bati si restul de 250 ml de frisca. Umpli cu
frisca alba pana deasupra cireselor, apoi asezi si cel de-al treilea blat.
Ornezi cu frisca ramasa, fulgi de migdale si cirese,
apoi dai tortul la rece
pentru minim 2 ore.
Va doresc pofta buna!
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu