Eu ador checurile cu legume motiv pentru care am incercat unul cu broccoli, ardei si morcovi. Mi s-a parut foarte reusita combinatia, asadar, vi-l recomand cu drag.
Ingrediente:
3 morcovi
150 g
broccoli
1 ardei gras
rosu
5 ouă
300 g
smântână
130 g
telemea
300 g făină
1plic praf
de copt
sare
piper
Mod de
preparare:
Cureţi
morcovii de coajă şi îi fierbi, iar separat opăreşti 2-3 minute broccoli în apă
clocotită cu sare, pe care-l desfaci apoi bucheţele. Coci ardeiul, îl cureţi de
coajă şi-l tai bucăţi. După ce au fiert morcovii,
îi laşi să se scurgă, apoi îi
pasezi până obţii un piure fin.
Adaugi
telemeaua rasă,
smântână, făina, un plic praf de copt şi gălbenuşurile.
Condimentezi cu sare şi piper, după gust, şi încorporezi uşor albuşurile bătute
spumă tare, amestecând de jos în sus, pana se omogenizeaza compozitia.
Torni jumătate din compoziţie într-o
tavă de cozonac unsă şi tapetată (eu am folosit o tava din silicon si nu a fost nevoie sa mai pun unt si faina), pui jumătate din bucheţelele de broccoli şi
din ardeii copţi,
adaugi restul de compoziţie şi aşezi deasupra broccoli şi
ardeii rămaşi.
Introduci
tava la cuptor pentru 55-60 de minute, la foc mic.
Lasi checul sa se raceasca putin si apoi il scoti din tava si il serveşti.
Va doresc pofta buna!
foarte bine arata ,cred ca este delicios :)
RăspundețiȘtergerewow ce reteta super!!!
RăspundețiȘtergeredelicios!!
RăspundețiȘtergerefoarte gustoasa
RăspundețiȘtergeresavuros si gustos
RăspundețiȘtergereVa multumesc de aprecieri si va invit sa testati reteta. A fost intr-adevar foarte delicios!
RăspundețiȘtergere