Deoarece in curand vom face dulceata din capsunile de anul acesta m-am gandit ca n-ar strica sa goliti borcanele cu dulceata facuta anul trecut, care s-a pastrat foarte bine.
Va recomand o reteta delicioasa cu gem de capsuni.
Ingrediente:
130g faina,
100g zahar,
130g unt,
130g
nuci macinate,
4 galbenusuri,
400g gem de capsuni
Mod de preparare:
Amesteci nucile macinate cu zaharul si faina.
Adaugi
galbenusurile si untul taiat bucatele
si amesteci pana se omogenizeaza. Aduni
aluatul intr-o bila pe care o invelesti in folie de plastic si o lasi la rece
pentru 30 de minute.
Pe masa usor presarata cu faina intinzi aluatul cu
sucitorul si apoi il transferi in tava de copt, cu diametru de 24 cm.
Pui gemul
deasupra si tai marginile aluatului lasand o margine de 0.5 cm deasupra
gemului.
Faci un grilaj din restul de coca si il asezi deasupra.
Introduci tava
in cuptorul preincalzit pentru 45-50 de minute.
Va doresc pofta buna!
Ultima felie, asta mare, e pentru mine, da?
RăspundețiȘtergeredaaa ;)
RăspundețiȘtergere