marți, 13 mai 2014

Linzer cu gem de capsuni


Deoarece in curand vom face dulceata din capsunile de anul acesta m-am gandit ca n-ar strica sa goliti borcanele cu dulceata facuta anul trecut, care s-a pastrat foarte bine.
Va recomand o reteta delicioasa cu gem de capsuni.

Ingrediente: 
130g faina, 
100g zahar, 
130g unt, 
130g nuci macinate, 
4 galbenusuri, 
400g gem de capsuni

Mod de preparare:
Amesteci nucile macinate cu zaharul si faina. 

Adaugi galbenusurile si untul taiat bucatele

si amesteci pana se omogenizeaza. Aduni aluatul intr-o bila pe care o invelesti in folie de plastic si o lasi la rece pentru 30 de minute.


Pe masa usor presarata cu faina intinzi aluatul cu sucitorul si apoi il transferi in tava de copt, cu diametru de 24 cm. 

Pui gemul deasupra si tai marginile aluatului lasand o margine de 0.5 cm deasupra gemului. 

Faci un grilaj din restul de coca si il asezi deasupra. 

Introduci tava in cuptorul preincalzit pentru 45-50 de minute.

Va doresc pofta buna!

2 comentarii: