duminică, 25 octombrie 2015

Remediu naturist pentru tuse: siropul de ridiche neagra cu miere


De c
âteva zile nu-mi dă pace o pârdalnică de răceală. Si pentru ca nu vreau sa iau antibiotic, am incercat mai multe remedii naturiste: miere de albine cu cătină (iau de câteva săptămani), vitamica C cu propolis, mult ceai cu lamaie, gargară cu apă cu sare, badijonări ale gâtului cu albastru de metil. Am citit pe blogul Irinei că ridichea neagră cu miere de albine face minuni si am purces la pregătiri. Parcă deja m-a mai lăsat tusea. Oricum am achizitionat mai multe ridichi negre si intentionez să pregătesc acest remediu mai multe zile la rând, până când scap de tuse.

Ingrediente:
1 ridiche neagra
2-3 linguri cu miere de albine

Mod de preparare:
Speli bine ridichea neagră și o ștergi apoi cu un prosop.


În partea de sus (unde au fost frunzele) tai în plan orizontal un capac și foarte puțin în partea de jos cât să oferi stabilitate ridichii. 


Scobești ridichea și să elimini treptat conținutul, având grijă să lași un perete de aproximativ 1 cm de jur împrejur. 


Pui mierea de albine în scobitura creată (ca și nivel, puțin peste jumătate), acoperi cu capacul și o lași peste noapte la macerat într-un vas, la loc călduț (în bucătărie e perfect).




Dimineața vei observa că lichidul din ridiche aproape că s-a dublat (sau chiar a dat pe-afară, în funcție de cât de multă miere ai pus). 


Poți transfera siropul într-un recipient, completând cu miere în scobitura din ridiche pentru un nou rând de sirop. Puteti să luati câte două lingurițe de sirop chiar de la primele simptome de răceală sau ori de câte ori vă sâcâie o tuse. Nu are un gust rău și dacă e pus într-o sticluță de sirop de tuse și administrat cu seringa de nurofen de exemplu e ușor acceptat și de cei mici.Din cauză mierii de albine, nu poate fi administrat la copiii sub 1 anișor.

Vă doresc multă sănătate!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu