Daca doriti sa pregatiti o tocanita delicioasa de iepure, va invit sa incercati reteta de mai jos. Va garantez ca iepurele va iesi fraged si foarte gustos. Va recomand sa folositi un vin rosu de calitate.
Ingrediente:
1 iepure
1 pahar vin rosu (demidulce, de calitate)
2 morcovi
2 cepe rosii
Patrunjel verde
1 foaie de dafin
Usturoi
o cescuta ulei
Sare
Piper
200 ml sos de rosii
Mod de preparare:
Speli iepurele transat si il asezi intr-un vas yena
(sau de lut) uns cu putin ulei.
Stropesti carnea cu ulei, o condimentezi cu sare si piper si adaugi ceapa tocata
pestisor, usturoiul taiat feliute, patrunjelul tocat marunt, foaia de dafin
si
morcovii dati pe razatoarea mare.
Condimentezi cu sare si piper dupa gust.
Torni vinul rosu
si acoperi vasul cu
capac si il introduci in cuptorul preincalzit la 180 de grade C, pentru o ora.
Dupa o ora torni sosul de rosii sau rosii maruntite bine
si introduci vasul
(acoperit) pentru inca o ora la cuptor.
Va rezulta o friptura frageda si delicioasa pe care o poti
servi alaturi de legume sau piure de cartofi.
Pentru aceasta reteta am avut ca sursa de inspiratie o reteta de-a lui Adi Hadean pe care-l admir si-l urmaresc in emisiunea Master Chef.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu