Va invit sa incercati o prajitura rapida si foarte delicioasa. Eu am pregatit-o atat cu pere , cu mure cat si cu pere si prune.
Ingrediente:
4
oua
1
praf de sare
10
linguri zahar
8
linguri ulei
12
linguri faina
1
lingurita praf de copt
-pentru
umplutura:
200g
capsuni
200
g branza de vaci
1
ou
3
linguri zahar
3
linguri gris
Mod
de preparare:
Speli
capsunile si le scurgi de apa, apoi le tai in doua (sau in 4 pe cele mai mari).
Amesteci
branza cu oul, zaharul si cu grisul.
Bati
ouale cu praful de sare cu ajutorul unui mixer. Pui zaharul macinat si mai
amesteci putin. Adaugi uleiul si omogenizezi.
Adaugi faina cernuta cu praful de
copt
si amesteci usor de jos in sus, cu o spatula, pana se omogenizeaza
compozitia.
Torni
3/4 din compozitie in tava unsa cu unt.
Pui crema de branza din loc in loc,
apoi pui capsunile,
iar deasupra torni restul compozitiei.
Dai
tava la cuptorul preincalzit la 180 de grade si coci prajitura timp de 40-45 de
minute, pana cand e rumenita si trece testul scobitorii.
O
lasi la racit pe un gratar apoi o portionezi.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu