luni, 2 mai 2016

Piftie de curcan




Ingrediente:
2 aripi de curcan
1 pulpă inferioară curcan
1 cană mazăre
1 ceapă mare
2 morcovi
2 căpăţâni de usturoi
7 l apă
sare

Mod de preparare:
Pui carnea la fiert, împreună cu ceapa şi morcovii, în 7 litri de apă, la foc iute. Spumuieşti din când în când. După ce ai luat toată spuma, dai focul mai mic şi laşi să fiarbă aproximativ 2-3 ore. Carnea este gata când se desprinde uşor de pe oase. Adaugi sare după gust.
După ce a fiert, scoţi carnea din oală şi o laşi să se răcească, apoi o tai bucăţele şi o pui în boluri, împreună cu mazărea, morcovii fierţi, tăiaţi cubulete. Scoţi şi ceapa din apa în care au fiert toate şi, când aceasta s-a mai răcit, pui usturoiul.
Înainte să pui apa în boluri, peste carne, o strecori, pentru a deveni limpede. Depozitezi recipientele la rece ca să se închege compoziţia. Eu am folosit o tava din silicon, pentru a scoate mai usor piftia, dupa ce s-a inchegat.







Va doresc pofta buna!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu