Pentru masa de Paste, va invit sa incercati un aperitiv delicios, care poate fi pregatit atat cu carne de curcan cat si cu carne de pui.
Ingrediente:
2 bucăţi piept de curcan (250-300g fiecare)
2 linguri ulei
7-8 felii de bacon
1 ou
sare
piper
Pentru aluat:
75 g nucă măcinată
250 g brânză de vaci
250 g făină
1 ou
8 linguri lapte
50 ml ulei
1 praf de sare
Mod de preparare:
Condimentezi cu sare şi piper bucăţile de piept şi le rumeneşti uşor, pe toate părţile, în două linguri de ulei încins, după care le laşi să se răcească.
Pentru aluat, amesteci nuca măcinată cu brânza de vaci,
laptele, făina, oul, uleiul, un praf de sare
şi frămânţi.
Îl împarţi în jumătate şi întinzi două foi subtiri (3mm).
Acoperi bucăţile de carne cu felii de bacon
şi le îmbraci în aluat, prinzând la capete.
Le ungi cu ou bătut
şi le introduci în cuptorul preîncălzit la 180° C pentru 45-50 de minute.
8 linguri lapte
50 ml ulei
1 praf de sare
Mod de preparare:
Condimentezi cu sare şi piper bucăţile de piept şi le rumeneşti uşor, pe toate părţile, în două linguri de ulei încins, după care le laşi să se răcească.
Pentru aluat, amesteci nuca măcinată cu brânza de vaci,
laptele, făina, oul, uleiul, un praf de sare
şi frămânţi.
Îl împarţi în jumătate şi întinzi două foi subtiri (3mm).
Acoperi bucăţile de carne cu felii de bacon
şi le îmbraci în aluat, prinzând la capete.
Le ungi cu ou bătut
şi le introduci în cuptorul preîncălzit la 180° C pentru 45-50 de minute.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu