vineri, 15 aprilie 2016

Budinca de orez cu mere



N-am testat niciodata aceasta budinca, dar mi-a facut cu ochiul pe blogul Violetei si m-am decis sa o incerc. E delicioasa si va invit sa o testati si voi.

Ingrediente:
1 l lapte
250 g orez
100 g zahar
3 oua 
1 esenta vanilie
50 g zahar pt caramel
800 g mere 
20 g stafide


Mod de preparare:
Fierbi laptele cu orezul si zaharul pana ce orezul este fiert.


Adaugi galbenusurile si albusurile batute spuma tare



si amesteci pana cand se omogenizeaza compozitia.


Intr-o craticioara caramelizezi cele 50 g zahar apoi adaugi merele curatate de coaja si taiate feliute si stafidele. Calesti pana se inmoaie putin merele si se imbraca in caramel. 


Pui esenta de vanilie, omogenizezi si torni jumatate din compozitie intr-o forma rotunda (diametru 28 cm) tapetata cu hartie de copt, 


adaugi jumatate din mere, 


torni restul budincii si apoi adaugi restul merelor.


Dai la cuptor la foc mediu, 170 de grade C, pana se rumeneste (30-40 de minute).


Lasi sa se raceasca apoi tai felii ca pe tort. Dupa preferinte se poate servi alaturi de un sos caramel.



Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu