Deja cred ca stiti ca noua ne plac foarte mult placintele cu multa verdeata, legume dar si cele cu branza. Combinatia de mai jos a iesit grozava, iar de data aceasta am decis sa fac un aluat cu drojdie. Va recomand cu drag reteta si va astept cu impresii.
Ingrediente:
-pentru aluat:
600 g faina
1 ou
150 g iaurt
3 linguri de ulei
1 lingurita de zahar
1 lingurita de sare
10 g drojdie uscata
1 cana apa calduta
-pentru umplutura:
300 g spanac curatat (aproximativ 500g spanac proaspat cu codite)
250 g branza dulce de vaci
100g telemea
80 g cascaval ras (sau parmezan)
1 ou mare + 1 albus
sare
nucsoara (un varf de cutit)
Pentru uns:
1 galbenus +2 linguri de lapte
seminte de in
susan alb + negru
Mod de preparare:
Pentru aluat, pui intr-un bol faina cernuta si sarea. In centru pui drojdia uscata, lingurita de zahar si adaugi 3-4 linguri de apa calduta si faci o maia
pe care o lasi la dospit pentru 10 minute.
Adaugi oul batut cu iaurtul
si
amesteci incorporand din faina de pe margini.
Adaugi si uleiul apoi framanti
adaugand apa calda, pana cand aluatul nu se mai tine de degete.
Acoperi aluatul cu un prosop si il lasi la crescut, circa 40 de minute, intr-un loc cald.
Pentru umplutura, cureti spanacul, il speli bine si il scurgi de apa si il tai
fasii.
Calesti frunzele de spanac 2 minute intr-o tigaie cu o lingura de ulei,
il lasi sa se raceasca si il scurgi bine de apa lasata. Dai pe razatoare
telemeaua si cascavalul.
Adaugi branza dulce si sarata si condimentezi cu sare si nucsoara
dupa gust. Adaugi oul batut impreuna cu un albus si omogenizezi.
Imparti aluatul in doua parti si intinzi o foaie cu un diametru de cca. 30 cm si il decupezi cu ajutorul unui capac, apoi il asezi in tava tapetata cu hartie de copt. Faci un cerc din umplutura, la 2-3 cm de margini iar cateva linguri de umplutura le pui in centrul aluatului.
Asezi deasupra cea de-a doua foaie (care trebuie sa fie putin mai mare pentru a putea acoperi intreaga umplutura) si o lipesti prin apasare pe portiunile unde nu este umplutura. Pui un bol mic in centru,
dupa care tai placinta in 12 parti egale cu un cutit bine
ascutit.
Cu ajutorul unei pensule ungi placinta cu galbenus diluat cu lapte
sau apa si presari deasupra seminte de in si de susan.
Introduci tava in cuptorul preincalzit la 180 °C pentru o ora. Dupa ce s-a rumenit se coboara putin temperatura si se lasa sa se coaca.
Pentru aceasta reteta delicioasa am avut ca sursa de inspiratie o reteta de la Sara & Miki pe care-i felicit pentru bunatatile pe care le pregatesc si ni le impartasesc.
Pofta buna!
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu