duminică, 3 aprilie 2016

Rulada de cartofi cu legume (de post)


Daca tineti post si doriti sa incercati si altceva, va invit sa pregatiti aceasta rulada delicioasa.

Ingrediente:
500 g cartofi fara coaja
Sare
2 linguri ulei de masline
2 linguri apa
125g faina
1 lingurita praf de copt

Pentru umplutura:
2 morcovi
1legatura ceapa verde
1/2 ardei gras rosu
1 dovlecel mic
O legatura patrunjel
1 lingura ulei
sare
un varf de lingurita piper

Pentru uns rulada:
1 lingura ulei
susan

Mod de preparare:
Pui cartofii la fiert in apa cu sare. Dupa ce au fiert, scurgi apa, ii pasezi sii ii lasi sa se racoreasca.
Intre timp, ceapa verde, dovlecelul si ardeiul le toci cubulete mici, iar morcovii ii dai pe razatoarea mica si calesti legumele intr-o lingura de ulei. 


Adaugi sare si piper dupa gust apoi adaugi ¼ pahar de apa si lasi sa fiarba la foc mic pana scade apa si se inmoaie legumele. Inainte de a lua legumele de pe foc adaugi patrunjelul tocat. Lasi legumele sa se raceasca.


Adaugi 2 linguri de apa, 2 linguri de ulei si faina cernuta cu praful de copt peste cartofii pisati 


si amesteci pana obtii un aluat omogen.


Intinzi aluatul pe o hartie de copt presarata cu faina 


si adaugi umplutura. 


Rulezi rulada cu ajutorul hartiei de copt, o ungi cu ulei si presari susanul.


Transferi rulada (cu tot cu hartia de copt) intr-o tava si o introduci in cuptorul preincalzit la 180 de grade C, pentru 30-35 de minute.


Scoti rulada din cuptor si o lasi sa se raceasca complet inainte de a o felia.


Va doresc pofta buna!


4 comentarii: