Va invit sa incercati un chec delicios cu mazare. Pentru aceasta reteta am avut ca sursa de inspiratie o reteta de-a Paulei careia ii multumesc pentru retetele minunate pe care le pregateste si ni le impartaseste.
Ingrediente:
200 gr mazare proaspata/congelata
200 gr faina
3 oua
120 ml lapte
80 ml ulei de masline
1 lingurita drojdie uscata
1/2 lingurita sare
100 gr mozzarella
1/2 legatura marar
piper
Mod de preparare:
Mazarea o pui la fiert in apa cu sare. O fierbi timp de aproximativ 25-30 de minute sau pana cand bobul devine moale. O scurgi bine de apa.
Faina o cerni si o amesteci cu sarea si drojdia uscata.
200 gr mazare proaspata/congelata
200 gr faina
3 oua
120 ml lapte
80 ml ulei de masline
1 lingurita drojdie uscata
1/2 lingurita sare
100 gr mozzarella
1/2 legatura marar
piper
Mod de preparare:
Mazarea o pui la fiert in apa cu sare. O fierbi timp de aproximativ 25-30 de minute sau pana cand bobul devine moale. O scurgi bine de apa.
Faina o cerni si o amesteci cu sarea si drojdia uscata.
Ouale le bati usor cu telul,
adaugi laptele si
uleiul si amesteci.
Mozzarella o dai pe razatoarea cu gauri mari. Mararul il speli bine si il toci marunt.
Peste compozitia lichida pui ingredientele uscate.
Incorporezi pe urma mozzarella rasa, mararul
si mazarea.
Amesteci usor cu
miscari de jos in sus pana la omogenizare.
Preincalzesti cuptorul la 180 de grade (foc mediu) si tapetezi o tava de chec cu hartie de copt sau o ungi cu unt si apoi o tapetezi bine cu faina (eu am folosit o tava de silicon unsa cu unt). Torni compozitia in forma de chec si dai la cuptor pentru 45-50 de minute.
Cand e gata
(dupa ce trece testul cu scobitoarea) opresti focul si-l mai lasi 10 minute cu
usa cuptorului intredeschisa.
Il portionezi dupa ce s-a racit complet.
Il poti servi alaturi de un pahar de iaurt.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu