Va invit sa incercati o reteta rapida si foarte usor de pregatit, cu care va puteti servi musafirii.
Ingrediente:
1 aluat foietaj (400-450 g)
150g masline
1 conserva ton
2-3 catei usturoi
2-3 linguri ulei de masline
1 lingura zeama de lamaie
Mod de preparare:
Dezgheti aluatul de foietaj la temperatura camerei.
Desfaci foaia de aluat, peste plasticul in care a fost impaturita.
Pui toate ingredientele in robotul de bucatarie
si le mixezi
apoi intinzi aceasta compozitie peste foata de aluat
si o rulezi relativ strans.
Lasi o margine de cca 2 cm neacoperita de umplutura ca sa se lipeasca aluatul la copt.
Infasori ruloul astfel obtinut in plasticul in care a fost ambalat si dai la congelator pentru cca 40-50 minute (sau pana cand se intareste aluatul), pentru a taia astfel rondele egale si frumoase.
Scoti aluatul de la congelator si tai rondele cam de grosimea unui deget.
Le pui in tava aragazului pe hartie de copt
si le coci in cuptorul bine incins la foc iute pentru cca 30-35 minute.
Mod de preparare:
Dezgheti aluatul de foietaj la temperatura camerei.
Desfaci foaia de aluat, peste plasticul in care a fost impaturita.
Pui toate ingredientele in robotul de bucatarie
si le mixezi
apoi intinzi aceasta compozitie peste foata de aluat
si o rulezi relativ strans.
Lasi o margine de cca 2 cm neacoperita de umplutura ca sa se lipeasca aluatul la copt.
Infasori ruloul astfel obtinut in plasticul in care a fost ambalat si dai la congelator pentru cca 40-50 minute (sau pana cand se intareste aluatul), pentru a taia astfel rondele egale si frumoase.
Scoti aluatul de la congelator si tai rondele cam de grosimea unui deget.
Le pui in tava aragazului pe hartie de copt
si le coci in cuptorul bine incins la foc iute pentru cca 30-35 minute.
Le lasi sa se raceasca si le servesti.
Pentru aceasta reteta am avut ca sursa de inspiratie o reteta de pe blogul lui Edith .
Pentru aceasta reteta am avut ca sursa de inspiratie o reteta de pe blogul lui Edith .
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu