miercuri, 15 iunie 2016

Ciocolata de casa cu capsuni



Mi se facuse o pofta grozava de ciocolata de casa, si pentru ca vazusem mai demult o reteta interesanta pe blogul Paulei, m-am gandit sa o incerc...pentru ca tot suntem in plin sezon al capsunilor. Ne-a placut foarte mult aceasta reteta. Daca doriti, puteti incerca si ciocolata de casa cu nuci care a iesit foarte buna.

Ingrediente:
-pentru stratul de cacao:
90 ml apa
170 g zahar
240 g lapte praf
40 g cacao
120 g unt
esenta de rom

-pentru stratul de capsuni:
100 ml suc de capsuni
150 g zahar
120 g unt
260 g lapte praf


Mod de preparare:
Incepi cu stratul de cacao. Pui apa cu zaharul pe foc. 




In momentul in care incepe sa fiarba (la foc mediu) mai lasi pe foc 6-7 minute pana cand compozitia are aspectul unui sirop.



Separat cerni cacaoa si laptele praf. 




Iei siropul de pe foc si adaugi untul si esenta de rom 



apoi omogenizezi. 



Torni siropul peste ingredientele uscate si amesteci bine sa nu ramana cocoloase.





Tapetezi o tava mica cu folie de plastic alimentara si adaugi ciocolata, apoi o nivelezi si o lasi la racit (nu in frigider).




Pentru a obtine 100 ml suc de capsune ne trebuie aproximativ 250-300 g capsuni proaspete. Le speli bine, le rupi coditele, le tai marunt si le pui pe foc impreuna cu 2 linguri de zahar. 




Din momentul in care incep sa fiarba le lasi 10 minute pe foc apoi le pui intr-o sita la strecurat pentru a obtine cat mai mult suc.



Masori 100 ml de suc de capsuni si il pui pe foc impreuna cu cele 150 de grame de zahar. 




Lasi sa fiarba 6-7 minute si apoi adaugi untul.



Separat cerni laptele praf apoi pui peste el siropul de capsuni 




si amesteci bine. 



Torni compozitia peste cea de ciocolata si dai tava la rece. 



Dupa 3-4 ore de stat la rece se feliaza perfect. 



Tai batoane de ciocolata cu capsuni si le servesti.




2 comentarii: