Va invit sa incercati o prajitura rapida, delicioasa si foarte usor de facut pe care am vazut-o pe blogul Paulei. Aceasta prajitura se poate face si cu visine sau alte fructe de sezon. Eu am incercat-o si cu capsuni , visine si mure si mi s-a parut la fel de delicioasa.
Ingrediente:
300 g cirese
2 linguri gris
500 g urda
3 oua
120 g unt
150g zahar
250g faina
1 lingurita extract de vanilie
1 plic praf de copt
1/2 lingurita sare
200ml iaurt
200ml smantana
Mod de preparare:
Speli ciresele si le scoti samburii, apoi le lasi la scurs intr-o sita.
Untul moale, la temperatura camerei, il mixezi cu zaharul pana cand devine cremos. Adaugi ouale unul cate unul
si mixezi bine dupa fiecare adaugare. Adaugi si urda maruntita si mixezi bine pana cand compozitia e omogena.
Separat amesteci faina cu praful de copt si sarea. Pui jumatate din ingredientele uscate peste compozitia de oua si urda si mixezi usor.
Adaugi extractul de vanilie, smantana si jumatate din iaurt
si omogenizezi din nou. La final adaugi restul de faina si iaurt si mixezi usor, doar pana cand se incoporeaza complet.
Torni jumatate din compozitie intr-o tava tapetata cu hartie de copt si pui jumatate din ciresele tavalite prin gris,
apoi torni restul aluatului si asezi ciresele apasandu-le usor in aluat,
apoi le acoperi cu aluat cu ajutorul unei linguri/spatule.
Introduci tava (de dimensiuni 24/24 cm sau 20/30 cm) in cuptorul preincalzit la 180 grade C (foc mediu). O coci pentru 45-50 de minute, sau pana cand trece testul cu scobitoarea. Cand e gata o scoti din cuptor si o lasi la racit in tava,
iar apoi o servesti.
apoi torni restul aluatului si asezi ciresele apasandu-le usor in aluat,
apoi le acoperi cu aluat cu ajutorul unei linguri/spatule.
Introduci tava (de dimensiuni 24/24 cm sau 20/30 cm) in cuptorul preincalzit la 180 grade C (foc mediu). O coci pentru 45-50 de minute, sau pana cand trece testul cu scobitoarea. Cand e gata o scoti din cuptor si o lasi la racit in tava,
iar apoi o servesti.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu