Ingrediente:
500g carne de curcan (eu am folosit piept)
1 morcov
2 cepe medii
1/2 ardei gras roșu
2 L de apă
sare
1 linguriță cu vârf boabe de piper
150 g orez
2 linguri de ulei
sare, piper negru proaspăt măcinat
opțional: 200 g mazăre verde boabe (proaspătă sau congelată) sau fasole verde păstăi
Mod de preparare:
Se pune la fiert carne de curcan tăiată cubulețe și se lasă să fiarbă la foc potrivit timp de 1-2 ore până când este aproape fiartă. Se adaugă sare și boabe de piper în oală.
Într-o tigaie cu mâner detașabil se pun la călit în ulei încins, ceapa, ardeiul gras și morcovul, tăiate cubulețe. Se adaugă orezul și se lasă să se călească câteva minute.
Se adaugă supa în care a fiert carnea și bucățile de carne și se lasă să fiarbă la foc potrivit pentru 20-30 de minute.
Opțional se poate adăuga și mazăre sau fasole verde păstăi. Când apa a scăzut (dar mai e puțină) se introduce tigaia în cuptorul preîncălzit la 180 de grade C, pentru 30 de minute.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu