Ador prăjiturile cu dovleac. Pregătesc această rețetă în fiecare an, când apare dovleacul. Fetele mele au fost foarte încântate de brioșe și le-au luat pachețel la școală.
- 200 g făină
- 100 g ciocolată neagră (50% cacao)
- 1 plic praf de copt
- 150 g nuci
- 250 g dovleac copt
- 6 ouă
- 150 g unt
- 180 g zahăr brun
- scorțișoară
Se curăță semințele dovleacului, se taie în felii potrivite și se coc în cuptorul preîncălzit la 180°C, pentru 30 minute sau până când înțepându-l cu o furculiță, aceasta pătrunde cu ușurință în pulpă.
Se scoate dovleacul din cuptor, se lasă să se răcească și se curăță coaja.
Se pune pulpa dovleacului într-o sită, unde se lasă sa se scurgă bine.
Se taie ciocolata în bucățele. Se adaugă făina, praful de copt, scorțișoara și nucile măcinate.
Se separă ouăle și se mixează foarte bine albușurile.
Se mixează untul la temperatura camerei cu zahărul până se obține o cremă omogenă. Se adaugă gălbenușurile și mixează bine.
Pulpa de dovleac bine răcită și bine scursă se pasează cu blenderul vertical. Se adaugă și pulpa de dovleac peste crema de unt,
apoi se adaugă mixul de făină și se amestecă cu o spatulă sau o lingură de lemn.
Se toarnă aluatul în formele de brioșe unse cu unt și se introduc în cuptorul preîncălzit la 180°C, pentru 25-30 de minute, până când trec testul cu scobitoare.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu