duminică, 14 aprilie 2024

Prajitura cu mere si banane


Aveți banane prea coapte și nu știți ce să faceți cu ele? Ce spuneți de o rețetă rapidă și delicioasă? Eu m-am inspirat de la Bucataria Ramonei și a ieșit o prăjitură foarte bună.

Ingrediente:
6 mere
2 banane
3 ouă mari
80g zahăr pudră vanilat
un praf de sare
100g unt
120ml lapte
1 plic praf de copt
300g făină
scorțișoară
zeamă de lămâie


Mod de preparare:
Se spală și se curătă merele. Se taie cubulețe potrivite ca mărime doar 4 dintre cele 6 mere, urmând ca celelalte 2 să le tăiem felii. Se stropesc cu zeamă de lămâie.
Se pasează bananele cu furculița.
Ouăle se bat spumă cu un praf de sare apoi treptat se adaugă zahărul. Se mixează până când își dublează volumul. Se adaugă bananele pasate și se amestecă ușor. 


Se adaugă făina cernută cu praful de copt alternând cu laptele și untul topit. Se amestecă ușor cu mișcări de jos în sus, pentru a nu scoate aerul din compoziție.




Se adaugă merele, scorțișoara și se amestecă cu o spatulă.



Se toarnă compoziția într-o tavă rotundă, tapetată cu hârtie de copt pe fund și unsă cu unt pe pereți.



Cele 2 mere rămase se taie felii subțiri și se așează peste aluat, în formă de floare.



Se introduce tava în cuptorul preîncălzit pentru 45-50 de minute, până când trece testul cu scobitoarea. Se scoate din formă și se lasă să se răcească și apoi se porționează.





Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu