Ingrediente:
400g faina + 2 linguri faina
300 ml smantana
150 g unt
0.5
lingurite praf de copt
1 ou
100g zahar
6 mere
2 pliculete zahar vanilat
zeama de lamaie
Mod de preparare:
Pui intr-un bol faina cernuta si praful de copt si amesteci, apoi adaugi
untul topit si 100 ml de smantana. Amesteci aluatul cu o lingura pana se prinde
bine, apoi pui aluatul pe masa presarata cu putina faina si framanti 2-3
minute. Aluat rezultat va fi moale si placut, deloc lipicios. Pui aluatul la
frigider pana pregatesti merele.
Speli merele, le tai jumatati si le cureti de samburi, apoi le tai felii
foarte subtiri.
Ungi tava cu unt si o tapetezi cu faina. Intinzi o foaie de aluat si o pui
in tava ridicand bordurile aluatului cam cu 2 cm, pentru a avea loc umplutura.
Intr-un bol amesteci 200ml de smantana cu zaharul, zaharul vanilat,
oul si 2 linguri de faina. Torni uniform
acest amestec peste merele din tava.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu