marți, 16 septembrie 2014

Tarta cu mere si crema de smantana


Ingrediente: 
400g faina + 2 linguri faina 
300 ml smantana 
150 g unt 
0.5 lingurite praf de copt 
1 ou 
100g zahar 
6 mere 
2 pliculete zahar vanilat 
zeama de lamaie


Mod de preparare:
Pui intr-un bol faina cernuta si praful de copt si amesteci, apoi adaugi untul topit si 100 ml de smantana. Amesteci aluatul cu o lingura pana se prinde bine, apoi pui aluatul pe masa presarata cu putina faina si framanti 2-3 minute. Aluat rezultat va fi moale si placut, deloc lipicios. Pui aluatul la frigider pana pregatesti merele.
Speli merele, le tai jumatati si le cureti de samburi, apoi le tai felii foarte subtiri.
Ungi tava cu unt si o tapetezi cu faina. Intinzi o foaie de aluat si o pui in tava ridicand bordurile aluatului cam cu 2 cm, pentru a avea loc umplutura.

Pui feliile de mere in tava, distribuindu-le uniform pe toata suprafata.

Intr-un bol amesteci 200ml de smantana cu zaharul, zaharul vanilat, oul  si 2 linguri de faina. Torni uniform acest amestec peste merele din tava.

Tai surplusul de aluat.

Introduci tava in cuptorul preincalzit la 200 grade pentru 45-50 de minute. Cand este gata scoti tarta si o lasi 1-2 ore sa se racoreasca bine

apoi tai felii.  

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu