Ador prajiturile cu dovleac. Deoarece vroiam sa incerc ceva nou, mi-am amintit ca am vazut o reteta apetisanta dar foarte usor de pregatit, pe blogul Andreei . Am modificat cantitatea de dovleac, pentru ca mie imi plac prajiturile cu muuulta umplutura, iar rezultatul a fost pe masura asteptarilor....delicios.
Ingrediente:
-pentru
aluat:
300g faina
100 g
unt
120 g
smantana
1 ou si 1
galbenus
1 lingura
otet
1 lingurita
praf de copt
1 praf sare
-pentru
umplutura:
500 g pulpa
dovleac
110 g
zahar
1/2
lingurita scortisoara
1 lingurita
amidon
1 plic
zahar vanilat
2 linguri
zahar pudra
Mod de
preparare:
Intr-un
castron mixezi untul moale la temperatura camerei impreuna cu smantana, oul,
galbenusul si otetul pana obtii o crema.
Adaugi faina amestecata cu praful de
copt si sarea. Framanti un aluat neted pe care il invelesti intr-o folie si il
dai la frigider pentru o ora.
Intre timp,
razi pulpa de dovleac pe razatoarea cu ochiuri mari,
adaugi zaharul si amesteci.
Pui cratita pe foc si
lasi sa se caleasca dovleacul impreuna cu zaharul pana cand sucul lasat de
dovleac scade. Dizolvi amidonul intr-o lingurita cu apa, il adaugi peste
piureul de dovleac impreuna cu scortisoara si zaharul vanilat.
Mai lasi sa
fiarba incet, inca 1 minut apoi lasi compozitia sa se raceasca complet.
Scoti
aluatul din frigider si il intinzi pe masa de lucru bine infainata. Intinzi un
dreptunghi cu lungimea de 40 cm si latimea de 20 cm.
Intinzi
piureul de dovleac pe toata suprafata aluatului,
apoi rulezi aluatul cat
mai strans. Sulul de aluat trebuie sa aiba in intregime aceeasi
grosime.
Apuci un
capat al sulului si incepi sa il rotesti spre interior, dandu-i forma de
melc. Pregatesti o forma de tort cu diametrul de 18 cm, pe care o tapetezi
cu hartie de copt si pui melcul de aluat.
Introduci
tava in cuptorul preincalzit la 190 de grade Celsius, pentru 40-45 de minute,
pana cand se rumeneste frumos si aluatul are o crusta crocanta.
Scoti
invartita din cuptor, o lasi in tava in jur de 20 de minute sa se racoreasca.
Dupa ce s-a racit bine, o pudrezi cu zahar si o tai felii.
Mmmm...o bunatate!
Va invit sa o testati si va doresc pofta buna!
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu