Tort cu urda si jeleu de dovleac
Ce spuneti de o feliuta de tort cu dovleac si crema de urda? Eu spun ca e o combinatie foarte reusita si va invit sa o testati pentru a va convinge.
Ingrediente:
-pentru blat:
200 g unt
150 g zahar
4 oua
1/2 lingurita scortisoara pudra
1 varf cutit coaja de lamaie rasa
150 g faina
2 lingurite praf de copt
100 g nuci macinate
-pentru umplutura:
300 g urda
200 g branza de vaci
200 g smantana
100 g zahar pudra
200 ml frisca lichida
20g gelatina
-pentru jeleu:
400g dovleac placintar
100g zahar
200 ml vin alb
2 plicuri de Jelle-tort, transparent
-pentru ornat:
300 ml frisca lichida
Mod de preparare:
Bati untul moale lasat la temperatura camerei, impreuna cu zaharul, pana obtii o crema spumoasa, dupa care adaugi ouale, unul cate unul.
Inglobezi scortisoara si coaja de lamaie, apoi faina amestecata cu praful de copt si nucile macinate.
Ungi cu unt o forma de tort cu diametrul de 24 de cm si torni compozitia.
Nivelezi si dai la cuptor sa se coaca pentru aproximativ 50 de minute. Scoti blatul si il lasi sa se raceasca complet
apoi il tai in 2 pe orizontala.
Intre timp, mixezi branza de vaci dulce cu urda
apoi adaugi smantana si frisca mixata cu zaharul pudra.
apoi incorporezi gelatina hidratata in 100 ml apa rece si apoi topita la bain marie.
Pentru jeleu fierbi zaharul cu vinul si scortisoara pana obtii un sirop usor legat (fierbi cca.5 minute, de la primul clocot) apoi adaugi cubuletele de dovleac si fierbi cca 10 minute,de la primul clocot, la foc domol. Dai la o parte de pe foc si strecoria cubuletele de dovlec de sirop.
Asezi pe un platou prima jumatate de blat, asezi inelul de tort peste blat apoi intinzi in strat uniform crema de branza
si asezi cealalta jumatate de blat deasupra si o presezi usor.
Presari deasupra cubuletele de dovleac ramase apoi torni jeleul fierbinte preparat din siropul ramas si pliculetul de Jelle-tort, preparat conform instructiunilor de pe plic.
Dai tortul la rece cel putin 2 ore (dar ideal ar fi sa stea peste noapte la rece). Indepartezi inelul de tort dupa ce ai trecut in prealabil cu cutitul pe marginea blatului pentru a se desprinde mai usor.
Mixezi frisca lichida si ornezi tortul dupa preferinte.
ce bine arata, merita incercat acest tort!
RăspundețiȘtergere