Ingrediente:
350 g mure
200 g unt
150 g zahar
4 oua
1/2 lingurita scortisoara pudra
1 varf cutit coaja de lamaie rasa
100 g faina
2 lingurite praf de copt
200 g nuci macinate
1 plic zahar vanilat
-pentru crema:
6 galbenusuri
100 g zahar
3 linguri amidon
400 ml lapte
100 g frisca batuta
esenta de vanilie
15 g gelatina
-pentru crema de ciocolata
200 ml frisca lichida
200 g ciocolata amaruie
-Pentru decor:
100 ml frisca lichida
100 ml frisca lichida
Mod de preparare:
Bati untul moale lasat la temperatura camerei, impreuna cu zaharul, pana obtii o crema spumoasa, dupa care adaugi ouale, unul cate unul.
Inglobezi scortisoara si esenta de lamaie, apoi faina amestecata cu praful de copt
si nucile macinate.
Amesteci pana se omogenizeaza compozitia. Ungi cu unt o forma de tort cu diametrul de 24 de cm, torni jumatate din compozitie,
iar peste aceasta pui murele.
Peste mure torni si restul de compozitie.
Adaugi amidonul si omogenizezi. Torni apoi laptele caldut amestecand usor.
Pui unul din blaturi pe platou in interiorul unui inel, torni crema de vanilie,
Lasi tortul in frigider pentru 2-3 ore sau peste noapte.
Inainte de a desface inelul treci cu grija de jur-imprejur cu un cutit pentru a dezlipi marginile.
Inainte de a desface inelul treci cu grija de jur-imprejur cu un cutit pentru a dezlipi marginile.
deabia astept sa incerc reteta
RăspundețiȘtergereIti doresc spor la pregatit reteta! ;)
Ștergeream sa o incerc si eu....pare delicioasa
RăspundețiȘtergereMa bucur ca iti place! Chiar a fost foarte delicios acest tort!
ȘtergereCe fain se vad murele taiate pe jumatate in fiecare blat iar crema de vanilie e preferata mea! Felicitari, un tort exceptional
RăspundețiȘtergereMultumesc de aprecieri! Si mie imi place foarte tare crema de vanilie: e usor de pregatit si e gustoasa!
Ștergere