Ingrediente:
-pentru aluat:
4 oua medii
150 g faina
200 g zahar
150 g piure dovleac fiert
1 lingurita scortisoara
1 lingurita rasa praf de copt
1 varf cutit bicarbonat
1 varf cutit sare
-pentru crema de ciocolata:
200 g ciocolata neagra
200 ml frisca lichida
-pentru decor:
20g ciocolata neagra
Mod de preparare:
Pentru aluat:
Cureti dovleacul (ai nevoie de cca 300 g dovleac crud pentru 150 g piure), il tai in cubulete si il fierbi la aburi. Dupa ce este perfect fiert, stingi focul si lasi dovleacul sa se raceasca complet. Dupa ce s-a racit, il pasezi cu un blender pana obtii un piure fin.
Intr-un vas, mixezi ouale cu un varf de cutit de sare si zaharul, pana cand isi tripleaza volumul si se deschid la culoare.
Amesteci faina cu praful de copt si bicarbonatul si o cerni printr-o sita deasa. Adaugi treptat faina cernuta si scortisoara in compozitia de oua si amesteci de jos in sus, cu o lingura de lemn, pana la omogenizarea completa.
Coci rulada, in cuptorul peincalzit la 180°C, pentru cca 12-15 minute.
Scoti rulada cu dovleac din cuptor si o rastorni, cu tot cu hartia de copt, pe un prosop de bumbac,
o rulezi si o lasi sa se raceasca complet.
Pentru crema, maruntesti ciocolata neagra. Incalzesti frisca lichida pana la punctul de fierbere, adaugi ciocolata
Intinzi foaia de rulada si o umpli cu crema de ciocolata
apoi o rulezi. Invelesti rulada in folie de plastic / aluminiu si o dai la rece pentru 1-2 ore.
Dupa repaos, o ornezi cu ciocolata topita
si o tai felii, dupa ce s-a intarit ciocolata (eu nu prea am respectat aceasta indicatie deoarece aveam musafiri).
A fost foarte buna si cu ciocolata neintarita ;)
RăspundețiȘtergerewow, arata demential!
RăspundețiȘtergereMultumesc! Te invit sa o testezi! ;)
ȘtergereNu m-as fi gandit la o astfel de combinatie, dar daca musafirii zic ca a fost buna, ii cred :)
RăspundețiȘtergereTe invit sa testezi rulada, pentru a te convinge cat de buna e! ;)
Ștergere