sâmbătă, 20 decembrie 2014

Rulada cu crema de branza si ciuperci



Ingrediente:
Pentru aluat galben:
2 oua
2 linguri de ulei
1 lingura de smantana
2 linguri de faina
1 lingurita mica praf de copt
2 linguri parmezan

Pentru aluat verde:
2 oua
2 linguri de ulei
1 lingura de smantana
2 linguri de faina
1 lingurita praf de copt
2 linguri de spanac
sare

Pentru aluat portocaliu:
2 oua
2 linguri de ulei
1 lingura de smantana
2 linguri faina
1 lingurita praf de copt
2 linguri de pasta de ardei
sare

Pentru umplutura:
300 g branza de vaci
3 linguri smantana
150g ciuperci
Marar
sare

Mod de preparare:
Ai nevoie de trei boluri in care vei face in acelasi timp cele trei compozitii de aluat. Ingredientele de baza sunt aceleasi la toate trei, difera doar ingredientul care ii da si nuanta fiecaruia in parte.
Pentru aluatul verde, separi ouale, iar cele 2 galbenusuri le freci cu 2 linguri de ulei, 1 lingura de smantana, 2 linguri de faina, 1 lingurita praf de copt, sare si 2 linguri de spanac tocat marunt (congelat). Separat albusurile le bati spuma tare si le incorporezi in primul amestec.



Pentru aluatul portocaliu repeti acelasi procedeu ca mai sus, doar ca inlocuiesti spanacul cu 2 linguri pasta de ardei. 



Pentru aluatul galben, repeti procedeul, dar folosesti 2 linguri de parmezan. Branza fiind sarata nu mai adaugi sare.



In tava mare de la aragaz (28x38 cm) pui o hartie de copt si intinzi compozitiile alternandu-le dupa imaginatie sau ca in imagine. 


Introduci tava in cuptor preincalzit pentru 15-20 de minute, apoi o scoti 


si rastorni blatul peste un prosop umed si il rulezi. 


Il lasi sa se raceasca, iar intre timp mixezi bine branza cu smantana si o condimentezi cu sare, apoi adaugi mararul taiat marunt si ciupercile taiate cubulete. 


Amesteci bine compozitia.


Intinzi crema de branza peste blat, il rulezi, 


il invelesti in folie si il dai la rece.


Se taie inainte de servire.


Va doresc pofta buna!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu