Ingrediente:
Blatul galben :
2 oua
2 linguri de ulei
1 lingura de smantana
2 linguri de faina
1 lingurita mica praf de copt
3-4 linguri branza rasa
Blatul verde:
2 oua
2 linguri de ulei
1 lingura de smantana
2 linguri de faina
1 lingurita praf de copt
2 linguri de spanac
sare
Blat portocaliu:
2 oua
2 linguri de ulei
1 lingura de smantana
2 linguri faina
1 lingurita praf de copt
2 linguri de pasta de ardei
sare
Pentru salata boeuf:
10 cartofi
2 morcovi
1 cutie mazare
1 buc piept de pui
4 castraveti murati
2 oua
100ml ulei
Zeama de la o lamaie
mustar
Mod de preparare:
Am mai incercat aceasta compozitie pentru blaturi si in reteta Rulada cu crema de branza si ciuperci si a fost la fel de delicioasa, motiv pentru care va invit sa testati si aceasta rulada.
Pentru blatul verde, separi ouale, iar cele 2 galbenusuri le freci cu 2 linguri de ulei, 1 lingura de smantana, 2 linguri de faina, 1 lingurita praf de copt, sare si 2 linguri de spanac tocat marunt (congelat). Separat bati albusurile spuma tare si le incorporezi in primul amestec. Rastorni compozitia intr-o forma de tort si o dai la cuptor pentru 15 minute.
Pentru blatul verde, separi ouale, iar cele 2 galbenusuri le freci cu 2 linguri de ulei, 1 lingura de smantana, 2 linguri de faina, 1 lingurita praf de copt, sare si 2 linguri de spanac tocat marunt (congelat). Separat bati albusurile spuma tare si le incorporezi in primul amestec. Rastorni compozitia intr-o forma de tort si o dai la cuptor pentru 15 minute.
Pentru blatul portocaliu repeti acelasi procedeu ca mai sus, doar ca inlocuiesti spanacul cu 2 linguri pasta de ardei.
Pentru blatul galben, repeti procedeul, dar folosind 2 linguri de parmezan. Adaugi sare dupa gust.
Pentru salata boeuf fierbi cartofii si morcovii in coaja, ii lasi sa se raceasca apoi ii cureti de coaja. Dupa ce s-au racit ii tai cubulete de marimea unui bob de mazare. Tai cubulete si castravetii murati.
Fierbi pieptul de pui in apa cu o lingura de condiment de pui, iar dupa ce s-a racit il tai cubulete si-l adaugi peste restul compozitiei.
Adaugi mazarea scursa de apa si pui sare dupa gust.
Pentru maioneza folosesti un galbenus fiert si unul crud si le amesteci si adaugi cate putin ulei peste ele. La final adaugi mustar si lamaie dupa gust.
Amesteci maioneza cu restul compozitiei pastrand putina maioneza pentru ornat.
Asezi un blat pe un platou apoi adaugi jumatate din compozitia de salata boeuf,
apoi asezi al doilea blat si adaugi restul salatei.
La final adaugi al treilea blat,
iar deasupra ornezi cu maioneza.
Va doresc pofta buna!
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu