duminică, 7 decembrie 2014

Biscuiti de dovleac


De ceva timp am vazut o reteta de biscuiti cu dovleac (care mi-a facut cu ochiul) pe blogul Laurei Adamache . E o reteta de post, foarte usor de pregatit.

Ingrediente:
180 g pulpa dovleac copt
420 g faina
130 ml ulei de floarea soarelui
160 g zahar brun
7.5 g praf de copt
un varf cutit sare
1 plic zahar vanilat

-pentru ornat:
ciocolata de post

Mod de preparare:
Pui pulpa intr-un vas si o pasezi cu ajutorul unui blender. 


Adaugi uleiul, faina amestecata cu praful de copt si ulterior cernuta, zaharul si zaharul vanilat si sarea.


Amesteci pana cand obtii un aluat omogen, cu o consistenta relativ moale. 
Umpli pistolul de biscuiti cu aluat si formezi biscuitii direct in tava de cuptor netapetata.


Ii coci in cuptorul preincalzit la 180°C, pentru circa 12 minute. Biscuitii nu trebuie sa se rumeneasca deloc la suprafata, ci doar discret pe margini.


Ii lasi sa se raceasca in tava, apoi ii asezi pe un gratar si ii ornezi cu ciocolata neagra topita la bain-marie sau ii pudrezi cu zahar vanilat.


2 comentarii:

  1. Ce idee buna, mai am si eu o punguta cu dovleac la congelator care astepta asa o reteta buna, usoara si rapid de pregatit ;)

    RăspundețiȘtergere