Recent am pregatit o reteta delicioasa de waffe, pe care le-am servit cu dulceata de afine. Puteti servi waffele cu dulceata de cirese negre sau cu orice tip de dulceata va place. Vi le recomand cu drag.
Ingrediente:
400g de
faina
300ml lapte
3 oua
150g unt topit
un plic de praf de copt
80g de zahar
un plic de zahar vanilat
o lingura de esenta de lamaie
300ml lapte
3 oua
150g unt topit
un plic de praf de copt
80g de zahar
un plic de zahar vanilat
o lingura de esenta de lamaie
-pentru
servit:
dulceata de
afine
Mod de
preparare:
Pui untul
intr-o craticioara si-l topesti pe foc mic, apoi il lasi sa se raceasca
complet.
Spargi
ouale intr-un vas, le mixezi si adaugi peste ele tot laptele. Amesteci
bine si apoi adaugi zaharul macinat si esenta de lamaie si amesteci pana se omogenizeaza compozitia.
Adaugi
faina cernuta cu praful de copt si un varf de cutit de sare.
Amesteci
pana la omogenizare.
La sfarsit,
adaugi untul rece, dar inca lichid, si il inglobezi in aluat.
Aluatul
final va avea o consistenta mai solida.
Incingi
aparatul de waffe
si dupa ce s-a incins, adaugi in centrul placilor cate un polonic
mic de aluat
si inchizi capacul si astepti pana cand aparatul anunta ca sunt
gata waffele.
Le coci pe
toate in acelasi fel.
Le servesti
caldute, pudrate cu zahar vanilat sau cu dulceata de afine.
Va doresc pofta buna!
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu