Aveam pofta de o tarta delicioasa si am decis sa ma inspir dintr-o reteta de-a Laurei. Quiche este
o tarta sarata delicioasa, tipica bucatariei franceze. Printre
ingredientele de baza pe care le gasim intr-un quiche, se numara ouale,
smantana si aluatul brisèe.
Ingrediente:
- pentru aluat
Brisèe:
250 g faina
90 g unt
70 ml apa
rece
1 lingurita
sare
-pentru
umplutura:
250 g
ciuperci champignon
1 lingura
ulei
100 g
muschi de porc (afumatura)
1 ceapa
mica
30 ml vin rose
demisec
3 oua
100 ml
smantana
70 g cascaval
ras
sare
piper
1 lingurita
pesmet
Mod de
preparare:
Pentru
aluatul Brisee, pui faina cernuta intr-un vas si adaugi in centrul ei untul rece,
taiat in cubulete.
Framanti pana cand se incorporeaza untul in faina si obtii
un aluat sfaramicios.
Adaugi treptat apa rece in care ai dizolvat sarea si
framanti pana cand aluatul se omogenizeaza. Invelesti
aluatul in folie de plastic alimentara si il bagi in frigider pentru minim 30
de minute.
Stergi
ciupercile cu o carpa umeda, apoi le tai in feliute subtiri. Incalzesti uleiul
intr-o tigaie antiaderenta si adaugi ceapa tocata marunt. O sotezi cca 1 minut,
apoi adaugi ciupercile. Amesteci, sotezi inca 1 minut, apoi adaugi vinul alb,
sare si piper dupa gust.
Lasi
ciupercile pe foc mic pana cand se evapora alcoolul si nu mai ramane lichid in
tigaie, apoi stingi focul si le lasi sa se raceasca.
Pui ouale
intr-un vas si le bati putin cu telul. Adaugi smantana, cascavalul ras si
amesteci. Adaugi ciupercile, muschiul taiat in cubulete mici, sare si piper
dupa gust. Amesteci
pana la completa omogenizare.
Intinzi
aluatul pe masa pudrata cu faina, intr-o foaie de cca 6 mm grosime. O asezi in
tava tapetata cu unt si intepi aluatul din loc in loc cu furculita si il
pudrezi cu pesmet.
Adaugi umplutura, o nivelezi,
apoi decupezi marginile,
astfel incat aluatul sa acopere marginile interne ale formei. Aduci marginile
aluatului in centrul tartei si il strangi intre degete din loc in loc.
Coci
quiche-ul cu ciuperci in cuptorul preincalzit la 180°C, pentru cca 45-50 de
minute, sau pana cand se rumeneste frumos.
Va invit sa testati aceasta tarta deoarece este foarte gustoasa.
Va doresc pofta buna!
gustos
RăspundețiȘtergereAsa este! Te invit sa-l testezi!
Ștergere