Yupii!!! Au aparut si murele prin padurile din zona. Ador aceste fructe delicioase si sanatoase. As pregati toata ziua tot felul de deserturi deliciose, dar din pacate nu-mi permite nici timpul si nici silueta. Daca va plac si voua la fel de mult aceste fructe, va invit sa testati si urmatoarele retete: Tort de ciocolata cu mousse de iaurt si mure , Tort cu mure, nuci si crema de vanilie , Tort cu crema de iaurt si jeleu de mure , Tort cu crema de mure , Prajitura Valurile Dunarii cu mure sau Minitarte cu rubarba si mure .
Ingrediente:
3 oua
1 praf de
sare
10 linguri
zahar
8 linguri
ulei
12 linguri
faina
1 lingurita
praf de copt
1 lingurita
esenta de vanilie
Umplutura
150g mure
250 gr mascarpone
1 ou
3 linguri
zahar
3 linguri
gris
Mod de
preparare:
Speli murele
si le scurgi de apa.
Amesteci crema
maascarpone cu oul, zaharul si cu grisul.
Bati ouale
cu praful de sare cu ajutorul unui mixer. Pui zaharul si mai amesteci putin.
Adaugi uleiul si omogenizezi. Adaugi faina cernuta cu praful de copt si
amesteci usor, cu o lingura de lemn, pana se omogenizeaza compozitia.
Torni 3/4
din compozitie in tava unsa cu unt. Pui crema de branza din loc in loc,
apoi pui
murele,
iar deasupra torni restul compozitiei.
Dai tava la
cuptor preincalzit la 180 de grade si coci prajitura timp de 40-45 de minute,
pana cand e bine rumenita si trece testul scobitorii.
O lasi la
racit pe un gratar apoi o portionezi.
Va doresc pofta buna!
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu