Vreti sa incercati o reteta delicioasa si foarte usor de pregatit? Ce spuneti de acest evantai delicios de vinete? Eu
Ingrediente:
1 vanata
mare (sau 2 vinete mici)
1 ceapa
potrivita ca marime
1 rosie
100 gr afumatura
(costita sau muschi de porc)
100 gr
cascaval
1 catel
mare de usturoi
sare
piper
1 pahar mic
de iaurt
o lingura
ulei de masline
Mod de preparare:
Cureti ceapa
de coaja si o tai felii subtiri. Rosiile, cascavalul si afumatura le tai in felii subtiri.
Speli
vanata si o tai in felii de 1 cm grosime, incepand de la partea opusa a
coditei, si pina aproape de codita, la vreo 2-3 cm distanta de aceasta, astfel
nu risti sa se desprinda de cotor. Presari putina sare si piper.
Usturoiul,
curatat, il tai in fasii subtiri si impanezi cu el feliile de vinete, din loc
in loc.
Asezi intre
feliile de vanata feliile de rosii, ceapa, cascaval si costita, (neavand
importanta in ce ordine le asezi).
Legi vanata cu ata de bucatarie si o pui
intr-o tava, pe hartie de copt si o stropesti cu ulei.
Introduci
tava in cuptorul preincalzit la 175 C si o lasi pana cand se coace bine. Vanata
mea fiind mai mare si mai groasa, am lasat-o cam 55-60 de minute. Dupa ce s-au racorit
putin vinetele, scoti ata si poti servi vinetele cu iaurt si putin patrunjel tocat.
Pentru aceasta reteta delicioasa am avut ca sursa de inspiratie o reteta de la Alice , pe care o felicit pentru bunatatile pe care le pregateste si ni le impartaseste.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu