duminică, 30 august 2015

Evantai de vinete





Vreti sa incercati o reteta delicioasa si foarte usor de pregatit? Ce spuneti de acest evantai delicios de vinete? Eu 

Ingrediente:
1 vanata mare (sau 2 vinete mici)
1 ceapa potrivita ca marime
1 rosie 
100 gr afumatura (costita sau muschi de porc)
100 gr cascaval
1 catel mare de usturoi
sare 
piper
1 pahar mic de iaurt
o lingura ulei de masline

Mod de preparare:
Cureti ceapa de coaja si o tai felii subtiri. Rosiile, cascavalul si afumatura  le tai in felii subtiri.



Speli vanata si o tai in felii de 1 cm grosime, incepand de la partea opusa a coditei, si pina aproape de codita, la vreo 2-3 cm distanta de aceasta, astfel nu risti sa se desprinda de cotor. Presari putina sare si piper.
Usturoiul, curatat, il tai in fasii subtiri si impanezi cu el feliile de vinete, din loc in loc.
Asezi intre feliile de vanata feliile de rosii, ceapa, cascaval si costita, (neavand importanta in ce ordine le asezi). 


Legi vanata cu ata de bucatarie si o pui intr-o tava, pe hartie de copt si o stropesti cu ulei. 


Introduci tava in cuptorul preincalzit la 175 C si o lasi pana cand se coace bine. Vanata mea fiind mai mare si mai groasa, am lasat-o cam 55-60 de minute. Dupa ce s-au racorit putin vinetele, scoti ata si poti servi vinetele cu iaurt si putin patrunjel tocat.


Pentru aceasta reteta delicioasa am avut ca sursa de inspiratie o reteta de la Alice , pe care o felicit pentru bunatatile pe care le pregateste si ni le impartaseste.


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu