duminică, 9 august 2015

Prajitura cu gem de caise si nuci



Recent am pregatit cateva borcanele de gem de caise si mi-am zis ca cel mai simplu mod de a le testa ar fi o prajitura. Mai jos regasiti reteta acestei prajituri delicioase:

Ingrediente:
-pentru aluat:
470g faina
120g zahar pudra
1 plic praf de copt
coaja de la o lamaie sau esenta de lamaie
180g unt moale
1 lingura cu varf de smantana
6 galbenusuri
1 praf de sare

-pentru umplutura:
1 borcan gem de caise
6 albusuri
150g nuci coapte si macinate
150g zahar pudra
2 plicuri zahar vanilat

Mod de preparare:
Mixezi untul cu zaharul, galbenusurile, sarea, smantana si esenta de lamaie. 


Adaugi faina cernuta impreuna cu praful de copt si framanti pana obtii un aluat moale, care nu se mai lipeste de peretii vasului. Intinzi aluatul intr-un dreptunghi, 


pe care il intinzi in tava de aragaz, tapetata cu hartie de copt.
Intepi aluatul cu furculita si il ungi cu gem.


Bati albusurile spuma tare, cu un praf de sare. Adaugi zaharul in mai multe etape si bati pana obtii o bezea tare si lucioasa. 


Incorporezi delicat nucile 


si intinzi bezeaua peste gem. 


Introduci tava in cuptorul preincalzit, la foc mediu, pentru 35-40 de minute. 


Dupa ce s-a racit complet, o portionezi cu ajutorul unui cutit usor umezit.


Va doresc pofta buna!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu