miercuri, 12 august 2015

Tarta cu ardei, spanac si boabe de porumb


Noua ne plac foarte mult tartele cu legume. In ultima vreme am tot incercat diferite combinatii cu spanac si ne-am declarat fani ai acestui ingredient foarte sanatos. Va invit sa testati si alte tarte cu spanac: Tarta cu spanac si branza cu mucegai sau Tartă cu ton şi spanac sau Tarta cu spanac si branza 


Ingrediente:
-pentru aluat:
200g unt
400g faina
2 oua
12 linguri apa
Un praf de sare

-pentru umplutura:
3 ardei grasi

1 dovlecel mic
5-6 linguri boabe de porumb
300g spanac congelat
2 linguri ulei
2 oua
3 linguri pesmet
sare
piper negru macinat

Mod de preparare:
Intr-un vas pui untul moale, 2 oua, faina, apa si un varf de cutit de sare. Framanti pana obtii un aluat omogen pe care il vei da pentru minim 30 minute la frigider.
Frigi ardeii rosii, ii cureti de coaja si ii tai fasii. Tai dovlecelul cubulete sau felii si il calesti timp de 5-10 minute in 2 linguri de ulei. Intr-un castron amesteci ardeii taiati fasii cu spanacul (scurs de apa), dovlecelul si boabele de porumb, dupa care ii condimentezi dupa gust cu sare si piper negru macinat. 


Separat mixezi ouale apoi adaugi pesmetul si omogenizezi, apoi torni amestecul peste ardei.
Tai aluatul in doua. Intinzi o foaie de aluat si apoi imbraci o forma rotunda, ridicand bine pe margini si il intepi cu furculita. Acoperi aluatul cu o hartie de copt, adaugi boabe de fasole deasupra (pentru a nu se umfla) si il introduci in cuptorul preincalzit pentru 10 minute.


Pui compozitia de ardei si tai surplusul de aluat. 


Intinzi a doua foaie de aluat si decupezi margarete (sau alte modele) cu ajutorul unei forme 


si le asezi peste umplutura, incepand din margine spre centrul tavii.


Introduci vasul in cuptorul preincalzit pentru 50 de minute, la 180 de grade C, pana cand se rumeneste frumos.


Lasi sa se raceasca putin, apoi feliezi tarta si o servesti.


Va doresc pofta buna!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu