luni, 31 august 2015

Prajitura cu pere, prune si branza de vaci


Tot din seria prajiturilor rapide si gustoase va invit sa testati si prajitura de mai jos precum si versiunea cu capsuni, cu mure sau cea cu pere . Noua ne place foarte mult aceasta prajitura deoarece este foarte gustoasa, iar rezultatul este garantat.

Ingrediente:
3 oua
1 praf de sare
10 linguri zahar
8 linguri ulei
12 linguri faina
1 lingurita praf de copt
1 lingurita esenta de vanilie

Umplutura
1 para coapta
4-5 prune
250 gr branza de vaci
1 ou
3-4 linguri zahar
2 linguri gris

Mod de preparare:
Speli para, o cureti de coaja si o tai in felii subtiri si presari putina zeama de lamaie deasupra pentru a nu se oxida. Speli prunele, le rupi in jumatate, scoti samburii si le tai felii subtiri. Amesteci branza cu oul, zaharul si cu grisul.
Bati ouale cu praful de sare cu ajutorul unui mixer. Pui zaharul si mai amesteci putin. Adaugi uleiul si omogenizezi. Adaugi faina cernuta cu praful de copt si amesteci usor, cu o lingura de lemn, pana se omogenizeaza compozitia.


Torni 3/4 din compozitie in tava unsa cu unt si tapetata cu faina. 


Pui crema de branza din loc in loc, 


apoi pui feliutele de pere si prune, 


iar deasupra torni restul compozitiei.


Dai tava la cuptor preincalzit la 180 de grade si coci prajitura timp de 40-45 de minute, pana cand e bine rumenita si trece testul scobitorii.


O lasi la racit pe un gratar 


apoi o portionezi. 



 Va doresc pofta buna!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu