Tot din seria prajiturilor rapide si gustoase va invit sa testati si prajitura de mai jos precum si versiunea cu capsuni, cu mure sau cea cu pere . Noua ne place foarte mult aceasta prajitura deoarece este foarte gustoasa, iar rezultatul este garantat.
Ingrediente:
3 oua
1 praf de
sare
10 linguri
zahar
8 linguri
ulei
12 linguri
faina
1 lingurita
praf de copt
1 lingurita
esenta de vanilie
Umplutura
1 para
coapta
4-5 prune
250 gr
branza de vaci
1 ou
3-4 linguri
zahar
2 linguri
gris
Mod de
preparare:
Speli para,
o cureti de coaja si o tai in felii subtiri si presari putina zeama de lamaie
deasupra pentru a nu se oxida. Speli prunele, le rupi in jumatate, scoti
samburii si le tai felii subtiri. Amesteci branza cu oul, zaharul si cu grisul.
Bati ouale
cu praful de sare cu ajutorul unui mixer. Pui zaharul si mai amesteci putin.
Adaugi uleiul si omogenizezi. Adaugi faina cernuta cu praful de copt si
amesteci usor, cu o lingura de lemn, pana se omogenizeaza compozitia.
Torni 3/4
din compozitie in tava unsa cu unt si tapetata cu faina.
Pui crema de branza din loc in loc,
apoi pui
feliutele de pere si prune,
iar deasupra torni restul compozitiei.
Dai tava la
cuptor preincalzit la 180 de grade si coci prajitura timp de 40-45 de minute,
pana cand e bine rumenita si trece testul scobitorii.
O lasi la racit pe un gratar
apoi o portionezi.
Va doresc pofta buna!
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu