miercuri, 30 decembrie 2015

Braduti umpluti cu crema de vanilie


Daca doriti sa incercati sa faceti rulouri cu crema de vanilie, in ton cu sarbatorile de iarna, va invit sa testati reteta de mai jos.

Ingrediente:

-pentru aluat:
2 oua
5 linguri zahar
100 ml lapte
1 lingurita bicarbonat de amoniu 
Dr. Oetker
suc de lamaie
colorant alimentar verde Dr. Oetker
faina

-pentru crema de vanilie:
500 ml lapte
80 g amidon de porumb Dr. Oetker
100g zahar
4 galbenusuri
esenta de vanilie

-pentru ornat:
50 g ciocolata alba
colorant rosu Dr. Oetker

Mod de preparare:
Pentru aluat, bati ouale cu zaharul, adaugi laptele, colorantul alimentar, bicarbonatul de amoniu stins in suc de lamaie, apoi faina. 



Framanti bine un aluat potrivit de moale, care nu se mai lipeste de maini.
Intinzi aluatul in foaie subtire si il tai fasii inguste si lungi 




pe care il rulezi pe formele metalice de con, dand forma de bradut. 



Coci bradutii 15-20 minute 



si ii scoti de pe forme cat sunt inca fierbinti. Ii lasi sa se raceasca si intre timp pregatesti crema de vanilie.
Pui intr-o cratita galbenusurile si zaharul si amesteci bine, adaugi amidonul si il vei incorpora incet, 



adaugi putin lapte 



si continui sa amesteci cat sa obtii o pasta fina fara cocoloase, apoi adaugi treptat tot laptele si esenta de vanilie. 



Lasi sa fiarba crema la foc mic, amestecand continuu pana cand crema se va ingrosa.



Dupa ce crema este gata o transferi intr-un vas curat si o acoperi cu folie alimentara (pentru a nu se forma crusta) si o lasi sa se raceasca. 



Dupa ce crema s-a racit o mixezi cateva minute, ca sa devina mai fina 



si umpli rulourile cu ajutorul unui posh.
Topesti ciocolata pe baie de aburi si o transferi intr-o punga cu ajutorul careia ornezi rulourile. 
Eu am colorat jumatate din ciocolata cu colorant rosu si am ornat rulourile.






Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu