duminică, 28 februarie 2016

Spaghete carbonara cu sos de smantana



Ingrediente:
250 gr spaghete
100 gr bacon

-pentru sos:
200 gr smantana
50 gr parmezan ras 
2 galbenusuri
1 lingura unt


Mod de preparare:
Incingi untul intr-un vas apoi pui bacon-ul pe care il vei lasa sa se rumeneasca atat cat sa devina usor crocant.


Intr-un castron pui smantana, galbenusurile si parmezanul ras fin. Adaugi sare si piper, dupa gust.


Amesteci smantana cu galbenusurile si parmezanul pana la omogenizare si adaugi sosul obtinut peste bacon. 


Dai in unul-doua clocote apoi il lasi deoparte.


Cat prepari sosul pui la fiert si pastele conform indicatiilor de pe ambalaj. Dupa ce s-au fiert le scurgi de apa, le pui in sosul fierbinte 


si amesteci.


Le servesti fierbinti. Daca doresti mai poti adauga deasupra parmezan ras.


Am avut ca sursa de inspiratie o reteta de-a Violetei .

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu