Daca aveti pofta de o tarta delicioasa si sanatoasa, va invit sa incercati reteta de mai jos. Noua ne-a placut foarte mult si v-o recomandam cu drag.
Ingrediente:
-Pentru aluat:
230 g faina
130 g unt rece
1/2 lingurita sare
4 linguri apa foarte rece
230 g faina
130 g unt rece
1/2 lingurita sare
4 linguri apa foarte rece
-Pentru umplutura:
o bucata file somon (aprox. 250g)
100g buchetele broccoli
100g buchetele broccoli
200g spanac
1 ceapa mica
1 catel usturoi
3 oua
50 g mozzarella
100 ml lapte
sare si piper dupa gust
1 lingura unt
Mod de preparare:
Pentru aluat, pui faina intr-un bol si adaugi untul taiat cuburi. Framanti pana ce obtii firimituri mai mari. Adaugi apa treptat si framanti pana se omogenizeaza aluatul. Formezi o bila pe care o pui la frigider pentru 30 de minute.
1 catel usturoi
3 oua
50 g mozzarella
100 ml lapte
sare si piper dupa gust
1 lingura unt
Mod de preparare:
Pentru aluat, pui faina intr-un bol si adaugi untul taiat cuburi. Framanti pana ce obtii firimituri mai mari. Adaugi apa treptat si framanti pana se omogenizeaza aluatul. Formezi o bila pe care o pui la frigider pentru 30 de minute.
Topesti untul si adaugi buchetelele de broccoli, ceapa tocata marunt si
usturoiul pisat. Amesteci cu o lingura de lemn si adaugi somonul taiat bucati
si spanacul taiat fasii.
Adaugi sare si piper dupa gust si acoperi cu un capac
si lasi sa se patrunda ingredientele pentru 10 minute apoi lasi sa se raceasca
compozitia.
Intinzi aluatul si il transferi intr-un vas uns cu unt si tapetat cu faina.
Il intepi din loc in loc cu o furculita
si il acoperi cu hartie de copt, pui deasupra boabe de fasole,
si introduci tava
in cuptorul preincalzit timp de 15 minute, la 180 de grade C.
Intre timp razi mozzarella, o adaugi peste compozitie
si amesteci.
Cand expira timpul, indepartezi hartia de copt si boabele de fasole si
adaugi compozitia peste aluat.
Deasupra torni ouale mixate bine cu laptele
si introduci tava in cuptor
pentru 40-45 de minute, tot la 180 grade C, pana cand
se rumeneste frumos.
Lasi sa se raceasca pentru cateva minute si servesti tarta.
Va doresc pofta buna!
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu