duminică, 14 februarie 2016

Tarta cu somon, broccoli si spanac



Daca aveti pofta de o tarta delicioasa si sanatoasa, va invit sa incercati reteta de mai jos. Noua ne-a placut foarte mult si v-o recomandam cu drag.

Ingrediente:
-Pentru aluat:
230 g faina
130 g unt rece
1/2 lingurita sare
4 linguri apa foarte rece
-Pentru umplutura:
o bucata file somon (aprox. 250g)
100g buchetele broccoli
200g spanac
1 ceapa mica
1 catel usturoi
3 oua
50 g mozzarella
100 ml lapte
sare si piper dupa gust
1 lingura unt


Mod de preparare:
Pentru aluat, pui faina intr-un bol si adaugi untul taiat cuburi. Framanti pana ce obtii firimituri mai mari. Adaugi apa treptat si framanti pana se omogenizeaza aluatul. Formezi o bila pe care o pui la frigider pentru 30 de minute.


Topesti untul si adaugi buchetelele de broccoli, ceapa tocata marunt si usturoiul pisat. Amesteci cu o lingura de lemn si adaugi somonul taiat bucati si spanacul taiat fasii. 


Adaugi sare si piper dupa gust si acoperi cu un capac si lasi sa se patrunda ingredientele pentru 10 minute apoi lasi sa se raceasca compozitia. 


Intinzi aluatul si il transferi intr-un vas uns cu unt si tapetat cu faina. Il intepi din loc in loc cu o furculita 


si il acoperi cu hartie de copt, pui deasupra boabe de fasole, 


si introduci tava in cuptorul preincalzit timp de 15 minute, la 180 de grade C. 
Intre timp razi mozzarella, o adaugi peste compozitie


si amesteci.
Cand expira timpul, indepartezi hartia de copt si boabele de fasole si adaugi compozitia peste aluat. 


Deasupra torni ouale mixate bine cu laptele 


si introduci tava in cuptor pentru 40-45 de minute, tot la 180 grade C, pana cand se rumeneste frumos.


Lasi sa se raceasca pentru cateva minute si servesti tarta.


Va doresc pofta buna!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu