vineri, 26 februarie 2016

Tarta cu mere si crusta de nuci




Daca doriti sa pregatiti o reteta rapida si delicioasa de tarta, va invit sa incercati reteta de mai jos. Aluatul e fraged, umplutura e aromata iar crusta cu nuci e dementiala. Aceasta combinatie mi s-a parut grozava.

Ingrediente:
-pentru aluat:
250g faina
125g unt
80g zahar
1 ou
1 praf de sare

-pentru compozitie:
10 mere
5 linguri zahar brun
½ lingura scortisoara
30g nuci

-pentru crusta:
50g nuci macinate
75g faina
75g unt
2 linguri zahar pudra
½ lingurita scortisoara


Mod de preparare:
Pentru aluat, tai untul rece in cubulete si il amesteci cu faina si sarea pana obtii o textura nisipoasa. 


Adaugi zaharul macinat si oul batut si amesteci pana se omogenizeaza compozitia. Lasi aluatul la frigider pentru o ora.


Intre timp, cureti merele de coaja si le dai pe razatoarea mare. Storci merele si le pui intr-un vas cu fund gros si adaugi zaharul brun, 


nucile taiate bucatele si scortisoara si amesteci. 


Le calesti pana se inmoaie merele si le lasi sa se raceasca.
Intinzi o foaie de aluat si o asezi intr-o tava unsa cu unt si tapetata cu faina si o intepi cu furculita din loc in loc. Adaugi compozitia de mere si tai surplusul de aluat. 


Pentru crusta, amesteci nucile cu zaharul, scortisoara si faina. 


Topesti untul si apoi il adaugi peste compozitia solida 


si framanti ingredientele, 


apoi firimiturile de aluat le presari peste mere. 


Introduci tava in cuptorul preincalzit la 170 de grade C si lasi tarta sa se coaca pentru 30-35 de minute, pana cand se rumeneste frumos.


O lasi sa se raceasca si o servesti.




Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu